banner564

İşte olmuyor!

Özel Danışman Eide, Rum lideri ile yaptığı görüşmede umduğunu bulamadı

İşte olmuyor!
banner598
  BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışman Espen Barth Eide  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirirken, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması yönündeki çabası ise sonuçsuz kaldı. 
   Fileleftheros gazetesi: “Formül Resmi Olarak da BM Arşivinde – Başkan Doğal Gazı Çözümden Önce Görüşmeyeceğini Eide’ye Resmen İzah Etti” başlıkları altında verdiği haberde, Anastasiadis’in, Eide ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi. Gazete, Eide’nin çıkmazı sona erdirme yönündeki çabasının başarıya ulaşmadığını, BM “kaybolan momentumdan söz ederken” Kıbrıs Rum tarafının ise “egemenlik haklarına saygıdan” bahsettiğini belirtti.
  Anastasiadis’in; görüşme öncesinde Rum Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde alınan kararı ilettiğini ve “çözümden önce doğal gazı müzakere etmeyeceğim” dediğini yazan gazete, bu düşüncenin BM’ye resmen iletildiğini kaydetti.

Hayal kırıklığı yaşadı

   Gazete, Eide’nin görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada hayal kırıklığı yaşadığının görüldüğünü ve “Durumun daha iyiye ya da daha kötüye gidebileceğini hissettiğim için çok önemli bir dönemde bulunduğumuza inanıyorum” şeklinde konuştuğunu aktardı.
   Eide açıklamasında, “konuyla ilgilenen birçok unsurun müzakere masasına en çabuk şekilde dönülebilmesi için bir şeyler yapılması gerektiğine inandıklarını” belirterek görevinin taraflara müzakerelerde yardımcı olmak olduğunu , uygulamada birinin diğerine konuşmasını sağlamak olmadığını” vurguladı.
   Eide ayrıca, şu anda, müzakerelere geri dönüldüğünde sürecin hızla ilerleyebilmesi için çalıştığını vurguladı. Politis gazetesi ise konuya ilişkin haberini: “Siz Anlaşın Ben Gelirim – Eide Bizi Müzakere Etmeye İkna Etme Görevi Olmadığını Vurguladı” başlıkları altında verdi.
   Gazete, Eide’nin Anastasidis’le görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada ayrıca, “sunduğu önerinin tarafların ilgisini çekmediğini, buna saygı duyduğunu ve anlayış gösterdiğini” söylediğini yazdı. Eide, kendisinin önerilerinin bunlar olduğunu ve artık Kıbrıs’taki tarafların müzakere edebilmenin yolunu bulması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474