banner564

İttifak genişliyor

Güney Kıbrıs ile Yunanistan; Mısır, İsrail ve Ürdün’le anlaşmalara Lübnan’ı da ekliyor

İttifak genişliyor
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Lübnan’da, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Lübnan arasında ilk üçlü zirvenin yapılması konusunda uzlaşıya vardığı açıklandı.  
   Alithia gazetesi,Anastasiadis’in, eşi Andri Anastasiadi ile birlikte Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun tarafından Beyrut’taki Başkanlık Sarayı’nda resmi törenle karşılandığını belirterek, bunun ardından baş başa görüşmeye geçildiğini ve ileriye yönelik kararların alındığını duyurdu.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, görüşme sonrasında basına yönelik açıklamalarda bulundu. 
   Anastasiadis yaptığı açıklamada iki ülke arasında var olan dostluk bağları üzerinde durdu ve Güney Kıbrıs’ın, Güney Kıbrıs-Lübnan ile AB-Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesini kararlılıkla ileriye götüreceğinden söz etti. 
   Anastasiadis, iki ülke arasındaki işbirliği ve Lübnan’ı destekleme şeklindeki güçlü iradelerinin göstergesi olarak, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun’u, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte, 2017 yılı sonundan önce, ilk üçlü zirve için Güney Kıbrıs’a beklediklerini açıkladı. 
   Anastasiadis açıklamasında ayrıca Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun’a, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin hazırlamaya çağrıldığı ortak belge hakkında da bilgi verdiğini de söyledi. 

Yardımlar mutlu etti

   Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ise açıklamasında, Lübnan’ın, savaş sırasında Güney Kıbrıs’ın yaptığı yardımları unutmadığını belirtti. 
   Aoun, kendisinin ve Anastasiadis’in, iki ülke arasında enerji alanındaki diyaloğun güçlendirilmesini cesaretlendirdiğine de dikkati çekti. 
   Gazete Anastasiadis ve Aoun tarafından yapılan açıklamaların ardından Aoun’un, Anastasiadis onuruna yemek verdiğini yazdı. 
   Alithia gazetesine göre Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun, açıklamaları sırasında ayrıca Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmede, gerek ikili gerekse uluslararası düzeyde teröre karşı mücadele konusunu da ele aldıklarını ifade etti.
    Lübnan’ın güvenliğinin, AB’nin artık gündeminde olması gerektiğini de belirten Aoun, Anastasiadis ile birlikte, yasa dışı eski eser ticaretine karşı mücadele konusunda Güney Kıbrıs’ın üstlendiği inisiyatifi de görüştüklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473