banner564

İyimseliği sürüyor

Eide, müzakerelerin bundan sonrası için taraflardan öneri istedi

İyimseliği sürüyor
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin önceki akşam Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le uzun bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.
   Politis gazetesi; Eide’nin önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüştüğünü ve görüşme sonrası yaptığı açıklamada, müzakerelerin hangi şekilde ilerleyeceğine ilişkin taraflardan öneriler bekleyeceğini söylediğini belirtirken, Anastasiadis’in yoğun programı sebebiyle ikilinin görüşmesinin 19:00’da gerçekleştiğini aktardı.
   Eide ve Anastasiadis’in yaklaşık bir buçuk saat süren “uzun bir görüşme” yaptıklarını vurgulayan gazete, görüşme sonrasında ise yaptığı açıklamalarda Eide’nin iyimserliğini koruduğunun gözlemlendiğini iddia etti.
   Gazete, liderlerin bugünkü görüşmesinin Ocak ayının son görüşmesi olacağını ve bu görüşmede Şubat ayının programının açıklanmasının da beklendiğini vurguladı.

Kocas bilgilendirdi

   Gazete haberinin devamında, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın Türkiye temasları hakkında Anastasiadis’e bilgi verdiğini yazdı.
    Habere göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın da hazır bulunduğu görüşmede Kocas, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na, garantilerin çağ dışı kaldıkları ve çözümün AB boyutunun herkes için garanti teşkil edebileceği tezini ilettiği bilgisini verdi.
    Gazete, Çavuşoğlu’nun ise “garantilerin sürecin sonunda görüşülmesinin daha iyi olacağı” yanıtını verdiğini iddia etti.
   Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
   Fileleftheros: Sonraki Adımlar Belirleniyor – Türkiye’den Yeni Haber Yok
   Alithia: Garantiler En son
   Simerini: Eide: ‘Kıbrıs Sorununa Uluslararası Destek Güçlü.
Haravgi: İki Lider Sonraki Adımları Hazırlıyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473