banner564

‘Kara altın’

Güney Kıbrıs, harnuptan rakı imal edecek

‘Kara altın’
banner598
 Kıbrıs Rum Üniversitesi”nin, Rum Yönetimi’nin göstereceği devlet arazisine 40 bin harnup ağacı dikerek, en büyük harnup ormanı kurmak ve rakı başta olmak üzere yeni ürünler elde etme çalışmalarının devam ettiği haber verildi.
   Fileleftheros “Harnuptan Kıbrıs ‘Rakısı’… Kıbrıs Üniversitesi Ada’nın En Büyük Harnup Ormanını Kuruyor” başlıklı haberinde, üniversitenin “Kara Altın” isimli projesi kapsamında yetiştirilen 40 bin harnup fidesinin, Ekim 2017’de Rum Yönetimi’nden kiralanacak uygun bir devlet arazisine dikileceğini yazdı.
   Gazete, üniversite rektörünün açıklamasına dayandırdığı haberinde, harnuptan yeni tarım ürünleri elde edilmesi, “Kıbrıs Harnubu” tescilinin yapılması ve benzeri konularda bilimsel araştırmalar yapıldığını belirtti. Bu araştırmalardan gıda ve ecza sektörleriyle tarımsal kalkınma alanlarında önemli sonuçlar beklendiğine işaret edildi.
   Haberde, üniversitenin, Rum Kimya Laboratuarı ve SODAP işbirliğinde harnuptan elde ettiği ve rakıya benzeyen alkollü içkinin sunumunu çok yakında yapacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473