banner564

Karar günü

AKEL Lideri Kiprianu’ya göre, müzakerelerin geleceği yarınki liderler zirvesinde netleşecek

Karar günü
banner598
 Rum Komünist AKEL Partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasadis’in, 17 Mayıs Çarşamba günü yapacağı görüşmeyi “çözüm çabasının devam edip etmeyeceği veya kesinti veya herhangi başka bir karar alınıp alınacağı o görüşmeye bağlı olacağı” gerekçesiyle, çok önemli bulduğu bildirildi.
   Alithia’nın “Andros Kiprianu: 17 Mayıs’taki Görüşme Çok Önemli” başlıklı haberine göre Limasol’da, muhatap olduğu soruları cevaplayan Kiprianu, “İlerleme olmasını ve prosedürün ilerlemesini başaramazsak, kopma veya sonlanma olursa, olgular başkanlık seçimleri sonrasına kalacak, o zaman da meseleler çok zor olacak” uyarısında bulundu. 
    Kiprianu, “Toprak’taki durumun çok büyük ölçüde değişeceğini, bunun da Kıbrıs sorununun çözüm çabalarını daha da zorlaştıracağını düşünüyorum. Olgular halen zor, zannederim sonra çok daha zorlaşacak” dedi.
   “Toprakta” derken ne kast ettiği sorulduğunda, “Kuzey’de KKTC vatandaşlığı verildiği” iddialarına işaret eden Kiprianu, “Bu, nüfus oranı anlaşmasını değiştirir, anlaşılacağı gibi bu da yakınlaşmalarda büyük sorunlar yaratır. Toprak’ta inkişaflar da yapılacağını, bunun da Mülkiyet ve Toprağın çözümünü etkileyeceğini de unutmayalım” ifadesini kullandı.
   Kiprianu, AKEL Limasol ilçe merkezindeki konuşmasında ise, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in “ilkelerde ısrarla, taktikte esnek olarak uzlaşı için her çabayı harcaması gerektiğini” de söyledi, özetle şunları ekledi:
   “(Uzlaşı) olmazsa sorumluluğu öteki tarafa kalmalı. Aksi halde Kıbrıs çok kötü maceralara girer. Kendimizi, sonunda bizi nereye götüreceğini bilmediğimiz kaygan zeminde buluruz.olgular, son dönemde olduğu gibi gelişmeye bırakılırsa müzakere prosedürünün kesilmesi veya çökmesi tehlikesi vardır. Başkan Anastasiadis’in, çözümü başarmak için, bütün olanaklar kullanması gerek.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473