banner564

‘Kışkırtıcı eylem’

Güney’deki kayıp yakınları Anastasiadis’ten plaket almayı reddetti

‘Kışkırtıcı eylem’
banner598
Güney Kıbrıs’taki kayıp yakınları, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, gelecek hafta Başkanlık Sarayı’nda düzenlemeyi kararlaştırdığı etkinliği protesto ederek, kendilerine plaket verilmesini redetti.
   Haravgi gazetesinin haberine göre kayıp yakınları, “suçlularla suç ortaklarının isimlerini deşifre etmeye ve sorumluluk üstlenmeye cesaret edemeyen Anastasiadis’in kayıp yakınlarına plaket verecek olmasının kışkırtıcı bir eylem olduğunu” belirtti.
   Bu arada Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, zamanın, kayıplar konusunun en büyük düşmanı olduğunu söyledi.
   Haravgi gazetesi, Fotiu’nun, Rum Kayıp Yakınları ve Beyan Edilmemiş Ölüler Komitesi ile, özellikle Yunan kayıplarla ilgili konularda daha iyi bir koordinasyon sağlanmasına yönelik görüşme yaptığını yazdı.
   Fotiu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bizzat, 10 Ekim’de Atina’ya giderek, Rum Yönetimi adına, Yunan kayıplar için düzenlenecek anma törenine katılacağını ve Eylül ayı başlarında da, NORATLAS uçağının 15 kaybına ait kalıntıların, ülkelerine (Yunanistan’a) iade edileceğini söyledi.
   Fotiu, 1990 yılında ABD Savunma Bakanlığı Laboratuarı tarafından ilaçlanan kalıntılarla ilgili olarak, henüz herhangi bir yanıt bulunmadığını da ifade ederken, 8 Ağustos 1964 Erenköy çarpışmaları sırasında batırılan Faethon isimli hücumbotta ölen kaptan ve mürettebattan oluşan 7 kişi için kazıların yakın zamanda başlayacağı bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474