banner564

KKTC’ye engel

Kasulidis, Avrupa Birliği’nin, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında önemli bir role sahip olduğunu söyledi

KKTC’ye engel
banner598
    Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Avrupa Birliği’nin, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında önemli bir role sahip olduğunu ifade etti.
    Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, kısa adı OPEK olan ‘Sosyal Reform Derneği’nin, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yiannos Kranidiotis’in 15. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinliğe katıldığını ve burada bir konuşma yaptığını yazdı. 
   Habere göre, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımında büyük katkı sağlayan Kraniditios’in kişiliğini övdü. Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımının, ülkenin çağdaş tarihindeki en önemli istasyonlardan biri olduğuna dikkati çeken Kasulidis, AB üyeliğinden dolayı birçok avantaj elde ettiklerini, bu avantajların değerlendirilmesi durumunda Kıbrıs sorunun çözüm çabalarına katkı koyabileceğini söyledi. 
   Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın ilerlemiş rolünün, egemenliği desteklenerek müzakere konumunun güçlendirilmesini gerektirdiğini ifade etti. 
   Kasulidis, ülkeyi yeniden birleştirecek ve AB müktesebatının tüm “Kıbrıs Cumhuriyeti”
hükümranlığında uygulanmasına olanak sağlayacak Kıbrıs sorununa çözüm bulunması durumunda, Kıbrıs Türk toplumunun, Avrupa’nın otomatik bir bölümü haline geleceğini söyledi.  Güney Kıbrıs’ın değerinin düşürülmesi veya KKTC’nin uluslararası varlığının yükseltilmesi konusuna da değinen Kasulidis, dış siyasette, Güney Kıbrıs’ın stratejik konumundan dolayı komşu ülkelerle hidrokarbon konusunda işbirliği yapıp, terör ve tehditlere karşı mücadeleye yönlenerek, KKTC’nin yükseltilmesinden kaçınılmasına olanak sağladıklarını savundu

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474