banner564

Komşuda skandal

‘Nikos Anastasiadis ve Ortakları’ adlı avukatlık bürosunun, sahte isimler kullanarak Ryanair’ı temsil ettiği iddia edildi

Komşuda skandal
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in sahibi olduğu “Nikos Anastasiadis ve Ortakları” ismindeki avukatlık bürosunun, sahte avukat isimleriyle, ‘Ryanair’ adlı Havayolu şirketini temsil ettiği iddia edildi. 
   Avukatlık bürosunun konu hakkında herhangi bir disiplin veya ceza gerektirecek herhangi bir suç işleyip, işlemediğini tespit amacıyla  denetlendiğini yazan Fileleftheros gazetesi, bunun sebebinin, Kıbrıs (Rum) Havayollarının satılmasıyla ilgili müzakerelerde, avukatlık bürosunun Ryanair’ı, isimlerini değiştiren iki avukatla birlikte gizli saklı bir şekilde temsil ettiğinin, Sayıştay’ın raporunda ifşa edilmesi olduğunu belirtti. 
   Haberde, Rum avukatlardan Eleni Vrahimi’nin, konu hakkında araştırma yapılması talebiyle, Rum Başsavcısına mektup gönderdiği ifade edildi. Gazete, avukatlık bürosunun ana hissedarlarının Anastasiadis’in iki kızı ile iki avukat olduğunu ekledi.

Araştırma komitesi

   Öte yandan gazete, başka bir haberinde ise, havayollarının batma nedenlerinin, Meclis’e bağlı 12 üyeli bir ad-hoc komitesinin araştıracağını yazdı.
   Haberde, Rum siyasi partilerinin komitedeki temsilcilerini belirlediği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474