banner564

Kuveytli yatırımcılar Güney’de

Anastasiadis ile yatırım koşullarını görüştüler

Kuveytli yatırımcılar Güney’de
banner598

   Kısa adı KIPCO olan “Kuwait Projects Company Holding”den (KIPCO) üç üst düzey yetkili temaslarda bulunmak üzere Güney Kıbrıs’a gitti

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşen Kuveyt heyetine, güneydeki yatrırım koşulları hakkında detaylı bilgi verildi. 
   Taşınmaz mal, banka sektörü ve enerji gibi konularda uzmanlaşmış olan Kuveytlilerin Anastasiadis’le yaptıkları görüşmede, ekonominin durumu ve bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerinin özelleştirilecek olmasından doğacak  yatırım fırsatları hakkında bilgi aldılar.

   Bazı Rum bakanların da katıldığı toplantıda, Kuveytli yatırımcılara enerji, eğitim ve turizm alanında birçok yatırım projesinin sunulduğu, bu projeler arasında kumarhane açılmasının da yer aldığı haber verildi.


Kişi başına kamu borcu 21 bin euro

   Bu arada Güney Kıbrıs’ta 2013’te kişi başına 21 bin Euro kamu borcu düştüğü belirtildi.

Fileleftheros, kamu borcundaki artışın her vatandaş için “ilmik” olduğunu, zira 2013 yılında her bir vatandaşa düşen kamu borcunun, 2012 yılındaki 17 bin 522 Euro’dan, 21 bin Euro’ya çıktığını yazdı.
Gazete, Güney Kıbrıs’ın kamu açığının 2012 yılına kıyasala 2013 yılında azaldığını ve 897 milyon Euro’ya düştüğünü; Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın yüzde -5,4’ü kadar olduğunu belirtti.

Turizm acenteleri fiyatlarını düşürüyor

   Öteyandan Rum Seyahat Acenteleri Birliği (ACTA) üyelerinin fiyatlarını geçen yıldan itibaren Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik koşullara göre düzenlediği bildirildi.

Simerini gazetesine göre ACTA Başkanı Viktor Mandovanis, bu yılki fiyatların diğer yıllara göre daha iyi olacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473