banner564

Mari’ye askeri üs

Fransa Savunma Bakanlığı’ndan uzman heyet Güney Kıbrıs’a gidiyor

Mari’ye askeri üs
banner598

 Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, önümüzdeki günlerde Fransa Savunma Bakanlığı’ndan iki heyetin, Mari’deki (Tatlısu)  Evangelos Florakis Deniz Üssü ve Andreas Papandreu Hava Üssü’nün geliştirilmesi prosedürlerine katılmak üzere Güney’e gideceğini söyledi.

   Fokaidis, Avrupa Birliği’nin yeni savunma ayağı olan “Daimi  Yapısal İşbirliği”nin (PESCO) “salt Avrupa ittifakı olduğunu” da belirterek, bunun önemine dikkat çekti.
   Fileleftheros’a göre Hristodulidis “Alfa” isimli yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, şu ana kadar Avrupa’da Ortak Savunma ve Güvenlik Politikası bulunduğunu ve AB’nin eylemlerinin NATO’ya bağımlı olduğunu hatırlattı, PESCO  için “salt bir Avrupa  ittifakı” değerlendirmesinde bulundu.
   Hristodulidis PESCO’nun hayata geçmesiyle AB’nin, NATO ile işbirliğini de göz ardı etmeyen bir çeşit bağımsızlığa kavuştuğunu söyledi.
   Seçimlere dönük militarizm ve militarizasyon eleştirilerine değinirken “Dört Avrupa ülkesinin- İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya- güvenlik konularında NATO gibi diğer uluslararası örgütlerden bağımsızlaşma inisiyatifidir” ifadesini kullanan Hristodulidis, PESCO’nun başka örgütler veya üçüncü ülkelerle işbirliğini de göz ardı etmediğini ancak bunun, katılan üye ülkelerin oybirliğini gerektirdiğini, katılımın kuralla göre değil istisnayla olacağını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474