banner564

‘Masayı terk etmeyiz’

Rum Ulusal Konseyi’nin toplantısında, Türkiye’deki referandum sonuçları değerlendirildi ve müzakerelere devam kararı alındı

‘Masayı terk etmeyiz’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Ulusal Konseyin dünkü toplantısında Rum siyasi parti liderleriyle, Türkiye’deki referandumun son uçlarını ve müzakerelerde gelinen son aşamayı tartıştı.
   Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümt Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopoulos “Cenevre Konferansından sonra Türkiye'nin talepleri nedeniyle, şu an görüşmelerde bazı zorluklarla karşı karşıya bulunuyoruz. Ancak Kıbrıs sorununda bir ilerleme kaydedilmesi yönünde iyi niyet ve siyasi iradeye sahibiz”dedi.
   Papadopoulos  şunları kaydetti:
   “Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Türkiye'de anayasa referandumu ve Ankara'nın son dönemde Kıbrıs karasularında sergilediği kışkırtıcı tutumu konularında, siyasi liderlikle görüş teatisinde bulundu.Çok iyi bir havada, verimli bir diyalog ve görüş teatisi gerçekleştirildi.”
   Partiler tarafından yapılan eleştiriler ve diyaloğun çıkmaza doğru ilerlediği konusunda değerlendirmeleri istenilen Papadopoulos, “geçmişte görüş birliği ve bir ilerleme kaydedilmişti. Şu an, Cenevre sonrası Türkiye'nin öne sürdüğü talepler nedeniyle, bazı zorluklarla karşı karşıya bulunuyoruz” yanıtını verdi.
   “Bu zorlukların üstesinden gelmemiz gerekir. Tarafımız, bir ilerleme kaydedilmesi ve Kıbrıs sorununda bir sonuca varılması yönünde, tam bir iyi niyet ve siyasi iradeye sahiptir” diyen sözcü şunları kaydetti:
     “Biz, müzakere masasını ve çabaları terk etmeyeceğiz. Tam tersine, bir ilerleme kaydedilmesi amacıyla, bu çabaları daha da yoğunlaştıracağız. Buna rağmen, zorluklar olmaya devam ediyor ve bunları yenmek için gerekli siyasi iradeye sahibiz ve tek hedefimiz Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasıdır.”

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474