banner564

Miadını doldurdu

Rum Avukat Dimitriadis,Kayıp Şahıslar Komitesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Miadını doldurdu
banner598
   Rum Avukat Ahilleas Dimitriadis şu ana kadar Kıbrıslı Türk-Rum kayıpların ancak dörtte birinin saptanıp kimlik tespiti yapılabildiğini, geriye kalanlarla ilgi ya veri bulunmadığını veya yeterli araştırma yapılmadığını söyledi.
   Dimitriadis, kayıp kazı ve kimlik tespiti çalışmalarının hızlandırılmasına katkıda bulunacak vasıtalar bulunması gerektiğini ifade etti. 
    Fileleftheros gazetesi, adını Titina Loizidu davası ile duyuran Rum Avukat Dimitriadis’in açıklamalarını “Kayıplar Konusunda ‘Gerçek Komitesi’ Kurulması Zamanı Geldi... Ahilleas Dimitriadis Hükümeti Fiili Dokunulmazlık Anlaşmasını Etkinleştirmeye Çağırdı” başlıklarıyla yayınladı.  
   Habere göre Dimitriadis, komandolar için “Ay. Konstantinu ve Eleni Mezarlığı’nda” yapılan kazılarda adları Rum kayıplar listesinde bulunan iki kişinin daha kalıntısına rastlanmasını örnek göstererek yeterli araştırma yapılmadığını vurguladı.  “Bugünkü hükümetin bugüne kadar bu yerde (Ay. Konstantino ve Eleni Mezarlığı) kazı yapmaya cesaret etmemesi de, Noratlas tipi nakliye uçaklarıyla gelen Yunan komandoların kalıntılarının Yunan Askerî Mezarlığı’ndan çıkartılmasındaki gecikme de haksızdır” diyen Dimitriadis, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Yunanistan’ın hava yoluyla gizlice Ada’ya gönderdiği ancak Lefkoşa Havaalanı’ndaki çarpışmalar sırasında dost ateşi ile düşürülen Noratlas uçağındaki komandoların kalıntılarının çıkartılıp kimliklerinin tespit edilmesi çalışmalarının sonbaharda başlamasına karar verdiğini söyledi.  

“ Kimlik tespiti yapılamıyor”

   Ahilleas Dimitriadis, gömüldükleri yerden çıkartıldıktan sonra Antropoloji Laboratuarı’nda saklanan kalıntılar üzerinde, saklamak için kullanılan kimyasal madde nedeniyle kimlik tespiti yapılamıyor olmasını da ‘kayıplar konusundaki diğer bir trajik durum’ diye niteledi.  
   Kayıp Şahısları Araştırma Komitesi’ni de “miyadını doldurmuş bir kurum” diye niteleyen Dimitriadis Rum yönetiminin, Kayıp Şahısları Araştırma Komitesi’nin iyileştirilmesine yardımcı olacak adımlar atabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474