banner564

Mogherini: Bedeli ağır olur

Mogherini, çözümsüzlük konusunda tüm Kıbrıslıları uyardı:

Mogherini: Bedeli ağır olur
banner598
   AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, herkesi, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün bedelini düşünmeye çağırdığı haber verildi. 
   Mogherini’nin tüm AB üye ülkeleriyle yaptığı temaslar kapsamında Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile bir araya geldiğini yazan Alithia gazetesi, görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeler, basın toplantısı ve çalışma yemeğine geçildiğini aktardı. 
   Gündemde Kıbrıs sorunu, AB-Rusya ilişkileri, güney bölgesi, enerji diplomasisi ve diğer konuların bulunduğunu aktaran gazete, Suriye, Mısır ve Libya’daki gelişmeler, Güney Kıbrıs’ın oynayabileceği rol üzerinde durulduğunu aktardı. 
    Habere göre Mogherini Kasulidis’le olan görüşmenin ardından basın toplantısında yaptığı açıklamada “Herkesi, yeniden birleşmenin olmamasının bedeni düşünmeye çağırmak istiyorum” diyerek, Kıbrıs sorununun çözülmemesinin ekonomik, siyasi, insani bedelinin olacağına dikkat çekti. 
   Savunma alanında da bedelin olacağını söyleyen Mogherini, AB’nin ekonomik açıdan yeniden birleşmeyi destekleyecek kadar güçlü olup olmadığı sorusuna ise olumlu yanıt vererek, “Gerçek bedel bu süreç başarısızlığa uğrarsa gelecek. Sanırım bu kimsenin dayanamayacağı gerçek bedel olacak” dedi.
   Liderlerin sonuca ulaşabileceğine dair iyimserliğini de dile getiren Mogherini, Kıbrıs sorununun çözümünün AB için de bir yatırım olacağına dikkat çekerek, bölgenin güven ve istikrarına özlü katkıda bulunacağını söyledi. 
   Çözümün şimdi olmaması durumunda gelecekte olmasının daha zor olacağı yönündeki görüşünü de dile getiren Mogherini, kişisel olarak bu süreci desteklemek için elinden geleni yapacağını belirtti. 
   Mogherini, AB ve Avrupa Komisyonu’nun da Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik desteğini belirtti.
   Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis ise Güney Kıbrıs’ın güçlü ve tek bir Avrupa dış politikası ve siyasi güvenliğinin savunucusu olduğunu belirterek, Avrupa Dış Eylem Servisi’nin daha güçlenmesinden yana olduklarını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473