banner564

Morallarini bozdu

Rum Dışişleri ve Enerji eski Bakanlarından Nikos Rolandis, İsrail ve Kıbrıs gazının Yunanistan üzerinden sevkinin zor olduğunu söyledi

Morallarini bozdu
banner598
Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Alithia gazetesine göre katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Rum Dışişleri ve Enerji eski Bakanlarından Nikos Rolandis; Güney Kıbrıs ve İsrail gazının Yunanistan üzerinden Merkezi Avrupa’ya sevk edilmesinin çok zor olduğunu belirtti.
   Mesafenin çok uzun, deniz tabanının çok derinde olduğuna ve yeterince doğalgazın bulunmadığına işaret eden Rolandis, bugünkü teknolojiyle bile bunun yapılmasının çok zor olduğuna dikkat çekti. Rolandis’in ‘east Med’ projesine karşı çıkması, Rum liderliğinin moralini bozdu.
   Fileleftheros gazetesine konuşarak, yetki alanına giren konularla ilgili açıklamalarda bulunan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ise, Güney Kıbrıs’ın başta enerji olmak üzere çeşitli alanlarda ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere yaptığı üçlü işbirliklerinin başka oyuncularla güçlendirilebileceğine işaret etti.
   Habere göre Lakkotripis, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır ve Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü işbirlikleriyle ilgili bir soru karşısında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in üç ülke arasında gerçekleştirilen görüşmelerin genişletilmesi hedefine sahip olduğunu belirtti.
Bölgedeki ülkelerin liderleriyle ilişkilerin mükemmel olduğunu, aralarında sürekli bir iletişimin olduğunu söyleyen Lakkotripis, işbirliklerinin, bölgedeki ülkeler ya da bölgeyle ilgili çıkarlara sahip olan Avrupa ülkelerinin katılımıyla genişletilmesi çabasının daimi olduğunu vurguladı.
   Doğalgazın Türkiye’ye doğru yönlendirilmesiyle ilgili bir soru üzerine Lakkotripis, Türkiye’nin seçeneklerden biri olarak masaya konmadığını belirtti.
Kıbrıs sorunu çözümsüz kaldıkça Türkiye’nin bir seçenek olamayacağını savunan Lakkotripis, Kıbrıs sorununa herkesin umduğu doğru bir çözüm bulunması durumunda, Türkiye’nin inceleyebilecekleri bir seçenek olacağından söz etti.
    Mısır ile ilişkilerin nasıl gittiği sorusuna yanıt veren Lakkotripis, Mısır ile işbirliğinin kusursuz olduğunu belirterek, evrak çantalarında eksik olan çeşitli anlaşmalar yapmak üzere olduklarını, bunlardan en önemlisinin de sınırlar arası denizaltı boru hattıyla ilgili anlaşma olduğunu ifade etti.
İsrail konusuna da değinen Lakkotripis, Lefkoşa Rum kesiminde gerçekleştirilen Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail zirvesi dolayısıyla İsrail ile ilişkilerinin nasıl olduğuna göz atma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474