banner564

Mücadele sürecek

Referandumun yıldönümünde Papadopulos merkezinden mesaj:

Mücadele sürecek
banner598

   Güney Kıbrıs’taki Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi” ile EURO. KO, Annan Planı’nın iki tarafta eş zamanlı referanduma sunulduğu 24 Nisan 2004’ün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
    Simerini gazetesine göre, Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi mesajında, referandumun yıldönümünün, müzakere sürecinin gelişmekte olduğu döneme rast geldiğini ve “Kıbrıs Helenizmi’nin” verdiği; adalet ve haysiyet mücadelesine devam etmedeki kararlılık ve irade mesajının güncelliğini koruduğunu kaydetti.
   Merkez, Kıbrıslı Rumların referandumda çözümü değil, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Türk hamiliğine çevirecek bölücü ve kabul edilemez planı” reddettiklerini savundu.

Merkez, Kıbrıslı Rumların, doğru içeriğe sahip olan bir “iki toplumlu ve iki kesimli federasyon” arzu ettiğini belirtti.

    EURO. KO ise mesajında, Annan Planı’na referandumdan çıkan “hayır” kararının, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kurtardığını ve Avrupa Birliği’ne üyeliğe götürdüğünü” belirtti.
EURO. KO, “Referandumun üzerinden geçen 10 yıla rağmen, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devletlik varlığının dağılması için gösterilen çabaların devam ettiğinin görüldüğünü” ifade ederek, Kıbrıs sorununun Avrupa ilke ve değerleri zemininde çözülmesini dilediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473