banner564

Mükemmel olacak

Netenyahu, İsrail-Güney Kıbrıs ve Yunanistan enerji hattını değerlendirdi:

Mükemmel olacak
banner598
 İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü zirveye katılmak için gittiği Yunanistan’ın Selanik kentinden, üç ülkenin enerji perspektifleri konusunda “Kathimerini” gazetesine özel açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.
   “Doğu Akdeniz boru hattının gerçekleştirilmesi durumunda, üç ülkeyle ilgili ortaya çıkacak perspektifler muazzam olacak” diyen getiren Netanyahu, “güçlerimizi birleştirirsek, her alan için bir tane inşa etmek yerine bir boru hattı inşa etmek, ilgili şirketler için çok daha aza mal olacak” şeklinde konuştu.
   Gazeteye göre “İsrail, Kıbrıs ve Girit’in güneyinde bulunan kanıtlanmış ve olası enerji rezervlerinin, EastMed aracılığıyla dahi, Avrupa’daki doğal gaz ihracatlarını destekleyebileceğini” dile getiren Netanyahu, “EastMed projesinin artık gözle görülür bir olasılık olduğunu” söyledi.
  İsrail, Yunanistan ve “Kıbrıs’ın”, Akdeniz’in batı ucundaki üç Cumhuriyet olduğunu ve birçok ortak k ültürel kökleri olduğunu dile getiren Netanyahu, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” bazı doğal gaz çıkarma çalışmaları yapacağını açıklaması üzerine, Türkiye’nin buna tepki göstermesi, dolayısıyla bölgedeki olası bir gerginlikten endişeli olup olmadığı sorusuna ise “her daim bu konuların barışçıl bir şekilde çözüleceğini umuyoruz” yanıtını verdi.
   Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili bir soruya karşılık ise Netanyahu, “44 yıl geçti… Eğer başlayıp, önümüzdeki dört ay içerisinde bîtirirlerse, mutlu olacağız, bana inanın” yanıtını verdi.
   Netanyahu, gazeteye demecinde, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in güvenlik, teknoloji, turizm gibi bir dizi alanda geliştirdiği birçok işbirliği alanı yanı sıra, İsrail ve Yunanistan’ın güvenlik ve askeri eğitim konularında geliştirdikleri ilişkilere, aynı zamanda bir dizi başka uluslararası meseleye de değindi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473