banner564

‘Müminler’ öyle demiş

Omorfo Metropoliti Neofitos “Ruslar, Amerikalılar ve Yahudiler, Kürt devletini tanıdıkları zaman Kıbrıs sorunu da çözülecek”dedi

‘Müminler’ öyle demiş
banner598
Sözde “Omorfo (Güzelyurt) Metropoliti” Neofitos, Kıbrıs sorununun müzakerelerle çözümlenmeyeceğini belirterek ilginç iddialarda bulundu.
   Fileleftheros gazetesine konuşan Neofitos, Türkiye ve Kürtlerle ilgili konulardan söz ederken, 2013 yılında yaptığı bir açıklamasında da söylediği üzere, “Kıbrıs sorununun görüşmeler neticesinde çözülmeyeceğini, çözümün; Ruslar, Amerikalılar ve Yahudiler’in Kürt devletini tanıyacağı zaman geleceğini” iddia etti.
   “Müminlerin ve hatta Amerika, Avrupa ve Rusya’nın büyük düşünce kuruluşlarının bunu kendilerine söylediklerini” savunan Neofitos, “Zaman içinde görme gücü olan ve olayları daha başlamadan gören Tanrı’nın azizlerine olan inancı temelinde konuştuğunu” belirtti.
    Enerji konusunda ise; Türkiye’nin, hidrokarbonu “koklamalarına” bile izin vermemeyi arzuladığını savunan Neofitos, Güney Kıbrıs’ta enerji şirketleriyle anlaşmaların imzalanmasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamaya işaret ederek, bunu “tehditkar” olarak nitelendirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474