banner564

Müzakere başlıklarının açılmasını istiyor

İngiltere, Türkiye’nin müzakere başlıklarının açılmasını istiyor

Müzakere başlıklarının açılmasını istiyor
banner598
   İngiltere’nin, Türkiye’nin AB’ye katılım müzakereleri çerçevesinde Güney Kıbrıs’ın tek taraflı bloke ettiği 23 ve 24 numaralı başlıkların en kısa sürede açılmasını talep ettiği bildirildi.
   Haberi veren Fileleftheros gazetesi,  İngiltere’nin bu girişimle, Güney Kıbrıs’ın taleplerini görmezden geldiğini bildirildi. 
   Gazete “İngiltere: İki Türk Başlığının Açılması İçin Kriterlerin Hemen Gönderilmesi” başlıkları altında verdiği haberinde, İngiltere’nin, Türkiye’nin AB’yle ilişkilerinin yakınlaştırılması çerçevesinde iki müzakere başlığının açılmasını öngören bir formülü AB Dönem Başkanı İtalya’ya gönderdiğini ve bunun Aralık ayında yapılacak AB Genel İşler Konseyi sonuç bildirgesine eklenmesini istediğini yazdı.
    Habere göre İngiltere, İtalya’ya sunduğu öneride, Türkiye’nin AB’ye katılımı ivmesinin devam ettirilmesinin önemine dikkat çekerek Temel Haklara ilişkin 23 ve Adalet’e ilişkin 24 numaralı müzakere başlıklarının açılması kriterlerinin en kısa sürede Türkiye’ye gönderilmesi talebinde bulundu.
    İngiltere’nin bu talebiyle, söz konusu başlıkları tek taraflı bloke eden Güney Kıbrıs’ın tezlerine “kayıtsız kaldığını” gösterdiğini belirten gazete, AB üyesi ülkelerin büyük kısmının da İngiltere’yi desteklediğini öne sürdü.
   Habere göre, İngiltere, 22 AB üyesi devletten oluşan bir “siyasi platform” oluşturarak Güney Kıbrıs’ın bu konuda AB içerisinde yalnız kalmasını ve Yunanistan’dan başka destekçisinin olmamasını sağladı.
    Gazete, Komisyon çevrelerinin, İngiltere’nin, söz konusu başlıklara ilişkin kriterlerin Türkiye’ye gönderilmesini isteyerek uzun sürecek müzakerelerin başlamasını talep ettiğini ifade ederek böylece Güney Kıbrıs’ın hemen vetosunu kaldırmak zorunda kalmayarak imajını zedelemeyeceği bahanesini öne sürdüklerini yazdı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473