banner564

Nedeni açıklanmadı

Mısır Petrol Bakanı Molla’nın ziyareti bir hafta ertelendi

Nedeni açıklanmadı
banner598
 Mısır Petrol Bakanı Tarek El Molla’nın Güney Kıbrıs’a dün gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti, önümüzdeki haftaya ertelendi. 
   Alithia gazetesi yapılan resmi açıklamaya göre Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Mısır Petrol Bakanı Tarek El Molla’nın, geçtiğimiz Perşembe günü yapmalası planlanan görüşmelerinin 31 Ağustos tarihine ertelendiğini bildirdi.
    Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le de görüşecek olan Tarek El Molla’nın, hidrokarbon araştırmalarıyla ilgili üçüncü tur ruhsat ihalesi konusunda bilgilendirileceğini aktaran gazete, ayrıca gündemde ekim ayında Kahire’de yapılacak Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır üçlü zirvesi ve ikili ilişkilerin olacağını da belirtti. 
   Tarek El Molla’nın adadaki temasları sırasında Kıbrıs gazının Mısır’a satışına yönelik anlaşmanın da imzalanacağını hatırlatan gazete, bunun iki ülke arasında imzalanacak üç anlaşmanın ilki olacağını kaydetti. 

Kaygı yarattı

   Öte yandan Simerini gazetesine göre Vatandaşlar İttifakı Tarek El Molla’nın Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaretin bir anda ertelenmesinin soru işaretlerine neden olduğunu belirtti. 
   Habere göre Vatandaşlar İttifakı Başkan Yardımcısı Stelios Stilianu, “Dünkü çok beklenen ve son derece önemli ziyaret neden ertelendi? Bu ertelemeyi kim istedi?” sorularını sorarak, herhangi bir erteleme ve gecikmenin çıkarlara zarar vereceğine işaret etti.
   Gazete Mısırlı Bakan Tarek El Molla’nın Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyaretin KKTC’de tepkiye neden olduğu da hatırlattı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473