banner564

Obama Rumları sevindirdi

Hükümet sözcüsü Hristodulidis, ABD’nin Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırmasını, “Çok önemli bir karar” olarak değerlendirdi

Obama Rumları sevindirdi
banner598
ABD Başkanı Barack Obama’nın, Rum kesimine savunma amaçlı silahlar satılmasını öngören kararı imzaladığı ve Obama’nın imzaladığı yasanın, Rum kesimine silah satılmasına izin veren değişikliği de içerdiği haber verildi.
Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs’a Yönelik Amerikan Silah Ambargosunun Kaldırılması” başlıklı haberinde, Amerikan milletvekilleri David Cicilline ve Gus Bilirakis tarafından önerilen yasanın, Amerikan yapımı savunma malzemelerinin bazı koşullarla Güney Kıbrıs’a satışına izin vermekte olduğunu kaydetti.
Gazete, bunun esas koşulunun “Dışişleri ve Savunma Bakanlarının, Amerikan Kongresi’ne gönderecekleri bir raporla, silahların Kıbrıs’ın ulusal güvenliği ve terörle mücadele için gerekli olduğunu onaylamaları olduğunu” da haber verdi.

Hristodulidis: Teferruatı Kerry ile görüşeceğiz
Gazete, Rum kesimi ile ABD arasında gerçekleştirilen ortak arama kurtarma tatbikatlarının sonucunda, Amerikalıların Rumların liman polisini, açık deniz karakol gemisiyle kuvvetlendirmeyi teklif ettiklerini ve mevzuatın etkinleştirilmesiyle birlikte, Amerikalıların bunu yapacak olanağa sahip olacaklarını ekledi.
Alithia gazetesi ise “Amerikan Silahlarının Kıbrıs’a Satışına İzin Veriliyor” başlıklı haberinde, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Amerikan Kongresi’nin kararını çok önemli olarak nitelendirdiğini yazdı.
Bunun, Amerika’nın Rum kesiminin jeostratejik rolüne verdiği önemi pratikte de kanıtladığını dile getiren Hristodulidis, hükümetin konuyu dikkatli bir şekilde ele alacağını söyledi. Hristodulidis, konunun Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin önümüzdeki hafta Güney Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyarette, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Kerry arasında daha teferruatlı bir şekilde ele alınmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474