banner564

Olacak şey değil

Baf’tan havalanan Diamond DA42 tipi küçük uçağın düşüşüyle ilgili senaryolara Türk gemilerini de dahil ettiler

Olacak şey değil
banner598
   Beyrut’a gitmek üzere  Baf’tan havalanan Diamond DA42 tipi küçük uçağın düşüş nedeniyle ilgili araştırmalar sürüyor. 
   Simerini gazetesi 54 yaşlarındaki üç çocuk babası Kıbrıslı Rum Avgustino Avgusti ve iki çocuk babası Lübnanlı George Opeki’nin ölümüyle sonuçlanan uçağın düşüş sebebinin gizemini koruduğunu yazdı. 
   Gazete, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, Rum Hükümeti adına, cesetleri  bulunan ve Avgusti ve Opeki’nin ailelerine taziyelerini ilettiğini belirtti.  Uçağın kara kutusu ve ses kayıt cihazı olmadığı için uçağın düşüş sebebiyle ilgili araştırmaların çok zor olacağını belirten gazete, araştırmalarda uçağın denizden çıkarılan enkazı ve iletişim verilerine odaklanılacağını kaydetti. 

Gemiler bölgeye uzak
   Politis gazetesi ise uçağın düştüğün duyulduğu ilk andan itibaren ENI sondajlarını izleyen ve Barbaros araştırma gemisine eşlik eden Türk firkateynleri tarafından vurulduğuna dair senaryolar yazılmaya başlandığını belirtti.  
   Ancak Rum Hükümet ve askeri kaynakların (gazeteye) söylediği üzere uçağın düştüğü sırada bölgede Türk gemilerinin bulunmadığını ve Türk firkateynlerinin uzak bir mesafede bulunduğunu aktaran gazete, kontrol kulesinde konuşma kayıtlarında duyulan sesin patlama ya da herhangi bir saldırıya atfedilemeyeceğinden, böyle bir şeyin analiz ve araştırma gerektirdiğinden söz etti.
   Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Bartın ve Yavuz adlı gemilerinin BM ile işbirliği içerisinde düşen uçak için yapılan arama kurtarma çalışmalarına katıldığına dair açıklamada bulunduğuna işaret eden gazete, böyle bir şeyin hiç olmadığını iddia etti.  Haberde, Rum Savunma Bakanlığı’ndan kaynakların “Türk gemilerle hiçbir temasımız olmadı ve araştırmalara kesinlikle hiçbir katkısı olmadı. Uçağı bulma operasyonuna katılan gemiler Kurtarma Merkezi’nin koordinasyonu altındaydı ve Türk gemilerle herhangi bir iletişim olmadı” dediği yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473