banner564

Öncelik enerji

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır liderleri yeniden biraraya geliyor

Öncelik enerji
banner598
 Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında bu hafta gerçekleştirilecek üçlü zirvenin merkezinde enerji konusunun bulunduğu belirtildi. 
   Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesinde, gündem enerji olunca, bir başka adımın atılacağını yazdı. 
   Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin, yarın adaya geleceğini anımsatan gazete, Mısır Cumhurbaşkanı’nın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştireceği görüşmenin de bir dizi konuya ilişkin olarak oldukça önemli addedildiğini yazdı. 
   Öncelikli konunun, enerji olduğunu yazan gazete, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “Afrodit” parselinin ticari hale getirilmesine ilişkin yatırımların serbest bırakılmasının beklendiğini de belirtti. 
    Gazete haberinde ayrıca Anastasiadis’in, üçlü zirve için gelecek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile yapacağı görüşmede, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina’yı ziyaret edeceği göz önünde bulundurulduğunda, Kıbrıs sorununun da eksik olmayacağını yazdı. 

Bakan açıklama yaptı

    Alithia gazetesi bir başka haberinde ise Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) 2016 yılı icraatlarını açıkladığı basın toplantısı sırasında, doğal gaz konusundan da söz ettiğini yazdı. 
   Habere göre, Lakkotripis, iç pazarın ihtiyaçlarını karşılamak ve kullanım amaçlı olarak doğal gazın getirilmesine yönelik önemli gelişmelerden bahsederek hedefin, 2020 yılında doğal gazın tedarik edilmesi olduğunu yineledi. 
    Lakkotripis, Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi'nin (DEFA),  birincisi LNG tedariki, ikincisi ise gerekli alt yapılarla ilgili olan iki ihalenin düzenlenmesini ileriye götürdüğünü belirtti. 
   Lakkotripis açıklamasında ayrıca içe yönelik boru hattı ağına ilişkin incelemenin hazırlanması konusunda da DEFA’ya yetki verdiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474