banner564

Öncelik ticaret

Anastasiadis, bazı bakanlar ve kalabalık işadamı gurubu ile gittiği Hindistan’da temaslarına başladı

Öncelik ticaret
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis; Maliye, Enerji, Taşımacılık ve Tarım bakanları, Hükümet Sözcüsü ve kalabalık işadamları grubuyla Hindistan’a gitti.
   Fileleftheros’a göre Anastasiadis’e eşlik etmekte olan Sözcü Nikos Hristodulidis, 4 günlük ziyarette, Güney Kıbrıs-Hindistan siyasi ilişkilerinin en üst düzeyde teyit edilmesini, özellikle hava taşımacılığı, denizcilik ve turizm alanlarındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve ileri götürülmesini, Hindistan-AB ilişkilerinin daha da güçlendirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekti.
   Ziyaretin Hindistan’ın para-finans merkezi olan Bombay kentinden başladığına dikkat çeken Hristodulidis, bu kentte 2 ekonomi forumuna katılacaklarını, beraberlerinde kalabalık bir işadamı grubu olduğundan bu forumlara çok önem verdiklerini söyledi. Hristodulidis, bu kentte iki yatırım forumuna katılacaklarını, beraberlerinde çok sayıda yatırımcı olduğu için bu forumlara büyük önem verdiklerini anlattı.
   Alithia gazetesi de, Anastasiadis’in Maharasta Eyalet Valisi Chennamaneni Vidyasagar Rao ile ekonomi, finans ve ticaret alanlarındaki ilişkilerin ileri götürülmesi ve terörle mücadelede işbirliği konularını görüştüğünü yazdı.
   Bugün Yeni Delhi’ye geçecek olan Anastasiadis burada gerçekleştirilecek yatırım forumuna katıldıktan sonra Hindistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidecek, Gandi’nin mozolesini ziyaret edecek ve aynı gün Hindistan Dışişleri Bakanı’nı ziyaret ettikten sonra Başbakanlığa geçecek.
   Anastasiadis Yeni Delhi ziyareti ve Hindistan Başbakanı ile görüşmesi çerçevesinde bir dizi ikili anlaşmaya imza atacak, Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından onuruna verilecek yemeğe katıldıktan sonra 29 Nisan’da Brüksel’e hareket edecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473