banner564

Ortam gerildi

Rum milletvekili Eleni “Türk idaresinde eski yerlerimize dönülemez” dedi, Maraş göçmenleri protesto etti

Ortam gerildi
banner598
   Güney Kıbrıs’ta, kapalı bölge Maraş’ın konu edildiği ve Rum AP Milletvekili Eleni Teoharus ile eski Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin konuşmacı olduğu panel, Maraş kökenli bir grup katılımcının tepkileri üzerine yarıda kesildi.
   Fileleftheros gazetesi, Perşembe günü Larnaka’da düzenlenen ve Teoharus ile Markulli’nin konuşma yaptıkları panele katılan bir grup Maraş kökenli Rum’un sözlü müdahalelerde bulunduklarını, ortamın gerilmesi üzerine panelin yarıda kesildiğini yazdı.
   Markulli’nin konuşmasında, 1974’ten itibaren kapalı bölge Maraş konusunda yaşanan diplomatik gelişmelere belgelerle değindiğini belirten gazete, Teoharus’un ise bugünkü koşullar ve KKTC rejimi altında Maraş’a geri dönülmesi talebinin Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümüne olumsuz etkilerine değindiğini yazdı.
   Habere göre, Markulli ve Teoharus’un konuşmalarını bitirip, soruları kabul ettikleri sırada salonda bulunan bir grup sözlü olarak Teoharus’a saldırıda bulundu.
   Gazete, olayların daha da büyümemesi için etkinliğin kesildiğini, Limasol’da da yapılması planlanan benzer bir diğer etkinliğin de iptal edildiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474