banner564

‘Pahalıya mal olacak’

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, 3’üncü parseldeki sondaj çalışmalarının Türkiye tarafından engellenmesine sert tepki gösterdi

‘Pahalıya mal olacak’
banner598
  Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, 3’üncü parselde ENİ şirketi tarafından sondaj çalışmalarının Türkiye tarafından engellenmesine sert tepki gösterdi ve tehditler savurdu.
   Türkiye’yi ‘kışkırtmacılıkla’ suçlayan Hrisostomos, bunun Türkiye aleyhine işleyeceğini iddia ederek “Türkler de hata yapmaya başladılar ve bunu pahalıya ödeyecekler” dedi.
   Hrisostomos, “Biz sürekli hata yaparken şükür ki onlar da bir kez hata yaptılar. Bu hatayı çok pahalıya ödeyeceklerine inanıyorum” dedi.

Nami’ye tepki

   Bu arada Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’nin, Rum basınına yaptığı açıklamaya siyasilerden tepki geldi.
   Fileleftheros gazetesi “Çıkmazı Sağlamlaştırıyorlar – Kıbrıs Türk Tarafı Diyaloğun Yeniden Başlaması Umuduna Kapıyı Kapatıyor” başlıkları altında verdiği haberde, Özdil Nami’nin “kabul edilmeyeceğini bildiği koşullar koyarak aslında çözüm müzakerelerinin yeniden başlama ihtimaline kapıyı kapattığı” iddia etti.
   Habere göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis yaptığı açıklamada, Nami’nin sözlerine bakılarak üç sonuca ulaşılabileceğini, “Kıbrıs Türk liderliğinin, Türkiye’nin planlarına hizmet etmek adına, sadece Kıbrıslı Türklerin haklarını değil geleceğini de feda etmeye hazır olduğu sonucunun bunlardan ilki olduğunu” iddia etti.
   Hristodulidis, “ikinci olarak ise, müzakere masasında doğal kaynaklar konusunda uzlaşılar bulunduğu halde Sn. Nami’nin koyduğu koşullara bakılarak, Türk tarafının müzakerelerin yeniden başlaması konusundaki isteksizliğinin net olduğu” iddiasında bulundu.
   Hristodulidis, son olarak ise Nami’nin, Türkiye’nin niyetleri konusundaki sözlerinin aslında ABD, Fransa, İtalya, İsrail, Mısır ve doğal olarak da AB’ye yönelik birer uyarı niteliği taşıdığını da öne sürdü.
   Habere göre AKEL, DİKO, EDEK ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği partileri yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, Nami’nin açıklamalarının Kıbrıs sorununa çözüm bulunması çabalarını sabote ettiğini ve krizin azalmasını engellediğini iddia ettiler.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474