banner564

Para yerine vatandaşlık

Rum bankasındaki parası traşlanan Türk vatandaşına ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ pasaportu verildi

Para yerine vatandaşlık
banner598
Güney Kıbrıs’taki “Laiki Bank’”ta mevduatı bulunan ve 2013 yılında mevduatı tıraşlanan Türk’e ve eşine, Rum Bakanlar Kurulu’nun 2016 yılındaki  onayıyla, “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı verildiği belirtildi. 
    Fileleftheros gazetesi, manşetten verdiği “Türk’e Vatandaşlık Verdik - Laiki Bank’ta Mevduatı Tıraşlandığı İçin Eşi İle Birlikte Bakanlar Kurulu Tarafından Onaylandı” başlıklı haberinde, Rum Bakanlar Kurulu’nun, 2013 yılında mevduatları tıraşlanan Türk iş insanı ve eşine “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı verdiğini yazdı. 
   Söz konusu Türk’ün, eşi gibi, 1960 yılında Türkiye’de doğduğunu yazan gazete, söz konusu Türk’ün, mevduatların tıraşlanmasının ötesinde başka alanlara da yayılan belirli ekonomik kriterler temelinde yabancıları vatandaşlığa alma politikasına dahil olduğunu belirtti. 
     Bakanlar Kurulu’nun, mevduatının 2013 yılında tıraşlanmasına karşılık olarak Türk’e vatandaşlık verdiğini belirten gazete, bazı kişilerin, Bakanlar Kurulu’nun kararının, belirlenen kriterleri değerlendirme olanağı olan Türk uyrukluların vatandaş yapılmasında emsali teşkil edeceği şeklindeki endişelerini dile getirdiğini yazdı. 
   Vatandaşlık alan Türk’ün isminin baş harfini “M”, eşinin isminin baş harfini ise “A” olarak veren gazete, bu önerinin, Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından “Bakanlar Kurulu’nun 19/3/2014 tarihli kararı ve özellikle A.7 (Laiki Bankası’nda mevduatları tıraşlananlarla ilgili) kriterlerine atıfta bulunarak yapıldığını yazdı. 

En fazla Ruslar

    Gazete, 15 Haziran 2017’ye kadar istisnai olarak bin 223 yabancıya “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı verildiğini, istisnai vatandaşlıkların, Hükümet tarafından, ülkeye döviz girmesi manasında olumlu olarak addedildiğini de belirtti. 
    Habere göre vatandaşlık alan bin 223’ten 630’u Rusya, 162’si Çin, 63’ü Ukrayna, 47’si Beyaz Rusya, 38’i Lübnan, 33’ü İsrail, 31’i Suudi Arabistan, 14’ü İran, 7’si Afganistan, 8’i ABD, 18’i Vietnam’dan.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474