banner564

Rakam büyük değil

Güneyde üretilen ‘Laiko’ kahvesinin kuzeydeki satışları Rum basınına yansıdı

Rakam büyük değil
banner598

Kıbrıs’ta 1974’ten önce, kahve içmek gibi günlük alışkanlıkların Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar için ortak olduğu, buna bağlı olarak “Laiko” (Halk) kahvesinin, hâlâ Kıbrıslı Türkler tarafından da tercih edildiği belirtildi. 

   Politis gazetesi “Laiko Tadıyla Kıbrıslı Türkler-Bizi Aynı Tat Birleştiriyor” başlıklı haberinde, “Laiko” kahvesinin, özellikle sınır kapılarının açıldığı 2003’ten itibaren, birçok Kıbrıslı Türk’ün talebi üzerine kuzeyde de mevcut olduğunu yazdı. 
   “Laiko” kahvesinin yanı sıra, üzerinde büyük harflerle “LAİKON” yazan kahve fincanlarının da kullanıldığına da dikkati çeken gazete, Hamitköy’deki bir kahvehaneye gittiklerini, burada “Laiko” kahve paketlerinin yanı sıra fincanlarına da rastladıklarını belirtti. 
   Gazete haberinde, kahve konusunda bazı Kıbrıslı Türklerle yaptığı sohbetlere de yer verdi.  
   Gazete “Laiko” kahvesinin KKTC’ye nasıl gittiğini de araştırdıklarını belirtti. 
    Habere göre “Laiko” kahve yetkilisi, geçiş sınırlandırmalarının kaldırılmasının ardından, yani 2003’ten sonra, bazı Kıbrıslı Türklerin, Laiko kahve temin etme talebi olduğunu ve bunun Yeşil Hat Tüzüğü’yle mümkün kılındığını anlattı.  
  Aynı yetkili açıklamasında, kuzeye gönderilen miktarın çok büyük olmadığını, kendilerinin, talep olduğu anda buna yanıt vermeye devam edeceğini, bu nedenle, gerek paketlere gerekse fincanlara logolarını Türkçe olarak da bastıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473