banner564

Rektör uyardı!

Rum tarafındaki öğrencilerin matematik seviyeleri, 1990’lı yılların gerisinde

Rektör uyardı!
banner598
   Kıbrıs Rum Üniversitesi’nin Rektörü Kostas Hristofidis, orta eğitimdeki seviyeyi ‘trajik’ olarak niteledi. 
   Eğitimin, tamamen çökme sürecine girdiğini savunan Hristofidis, özellikle devlet ortaokul ve liselerinde düzeyin çok düştüğünü söyledi. Hristofidis, “Öğrencilerin Yunanca’da bile sorunu var. Matematikteki seviyeleri ise 90’lı yıllarda olduğundan çok daha düşük” dedi.
   Simerini “Eğitim Tam Çöküşte... Rektör, Başkan Anastasiadis’e Mektup Gönderdi” başlıklı haberinde Rektör Hristofidis’in Güney’deki orta eğitimin içerisinde bulunduğu durumu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e gönderdiği mektupla anlattığını yazdı. Gazeteye göre, Hristofidis, doğru adımlar atılırsa durumun düzeltilebileceğini ancak bunun yıllar alacağını vurguladı. Eğitimin bu hale gelme sebeplerinden birinin, benimsenen Birleşik Lise sistemi olduğunu savunan Hristofidis, bu sistemin eğitimin düzenini bozup, ayrıştırdığını ve kötü bir “sendika partisine” dönüştürdüğünü vurguladı.
   Öte yandan, Fileleftheros “Yetkililer, Devlet Okullarını Değersizleştiriyor... Eğitim Bakanı ve OELMEK Başkanı, Öğrencilerimizin Seviyesinin Düşüklüğü Konusunda Rektöre Katılıyor” başlıklı haberinde, orta eğitimin başrol oyuncuları diye nitelediği Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis ve Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) Başkanı Dimitris Taliadoros’un Hristofidis’in tezini doğrulayarak, Rum öğrencilerin seviyelerinin düşük olduğunu tescil ettiklerini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473