banner564

Rum ağzıyla konuştu

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden AP Başkanı Tajani “işgalin sona ermesini destekliyoruz” dedi

Rum ağzıyla konuştu
banner598
 Güney Kıbrıs’ta resmi temaslarda bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, “Kıbrıs’ta Türk işgalinin sona erdirilmesini destekliyoruz”dedi.
    Rum lideri Nikos Anastasiades’le yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Tajani, Avrupa Parlamentıosu’nun Kıbrıs sorununa ilişkin BM parametreleri çerçevesinde yapılan müzakereleri desteklediğini söyledi.
    Avrupa Parlamentosu’nun adada ‘Türk işgalinin’ sona erdirilmesini desteklediğini söyleyen Tajani; yetkili, 6 Haziran 2017 tarihinde bu konuda bir belgenin onaylandığını belirtti.
    Tajani  “Kıbrıs sorununun çözümlenmesi amacıyla tüm gerekli süreçleri desteklemeye taahhütlüyüz” dedi.
    AP Başkanı, Kıbrıs’ın Akdeniz bölgesinde barışın sağlanması konusunda önemli bir role sahip olduğunu belirtti.
    Rum  hükümetinin ekonomik kalkınma  ve işsizlik oranının düşürülmesi amacıyla yaptığı çalışmalar için Anastasiades’e teşekkürler eden Tajanı, “Kıbrıs’ta çok olumu şeyler görüyoruz” şeklinde konuştu.

İlişkiler mükemmel
 
     Avrupa Parlamentosu ile mükemmel işbirliği sağlandığını söeyleyen Rum lideri Nikos Anastasiades ise, Türkiye’yi işgalcilikle suçlayarak, bilinen tezlarini tekrarladı.
   Avrupa Parlamentosu ile Antonio Tajanı’nın, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yeniden birleşmesi amacıyla yapılan çalışmalara destek verdiğini ifade eden Anastasiades, kendisinin diyaloğa devam edilmesi konusunda hazır olduğunu iddia etti.
    Anastasiades, Kıbrıs için yeni bir Konferansın gerekli ön hazırlığının yapılmasının önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473