banner564

Rum propagandası şahlandı

Sigma TV’ye konuşan Derya’nın “tehdit ediliyorum” dediği iddia edildi

Rum propagandası şahlandı
banner598
   Türkiye aleyhtarı açıklamalarıyla Güney Kıbrıs’ta kahramanlar listesine alınan CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın, Rum kanalı Sigma TV’ye açıklamalarda bulunduğu iddia edildi.
   Simerini gazetesi, Sigma’daki açıklamaya dayanarak, Doğuş Derya’nın tehdit edildiğini savundu. Gazete “Doğuş Derya: Beni Tehdit Ediyorlar Ancak Vazgeçmeyeceğim” başlığı altında verdiği haberinde, Derya’nın açıklamalara geniş yer verdi.
   Fileleftheros gazetesi ise “Söylemeye Cesaret Ettikleri İçin Derya’ya Destek – AKEL: Kıbrıslı Rum Faşistlerin Kıbrıslı Türklere Yönelik Suçlarını da Kabul Etsinler” başlıkları altında verdiği haberinde, CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın KKTC Meclisi’ndeki konuşmasında söyledikleri yüzünden sosyal paylaşım sitelerinde maruz kaldığı hakaret ve tehditleri KKTC Polisi’ne şikayet ettiğini yazdı. 
   Gazete, Derya’ya bir desteğin de  AKEL’den geldiğini, partinin  yaptığı yazılı açıklamada özetle, Doğuş Derya’nın söyledikleri ve gösterdiği cesaret sebebiyle tebrikleri hak ettiğinin dile getirildiğini bildirdi.
    AKEL’in açıklamasında ayrıca, “Kıbrıs Rum tarafında Derya’nın bu cesur hareketini destekleyenlerin benzer bir cesareti de kendilerinin göstermesi ve Kıbrıs Rum faşistlerin savunmasız ve esir Kıbrıslı Türklere yönelik işledikleri suçlara dair gerçekleri dile getirmeleri gerektiği” vurgulandı.
    Haravgi gazetesi ise haberini “Cesaretinden Ötürü Doğuş’a Tebrik” başlığıyla yansıttı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473