banner564

Rum tarafı başardı

AB Liderler Zirvesi’nde, Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi istendi

Rum tarafı başardı
banner598
 Güney Kıbrıs’ın, Brüksel’de dün akşam başlayan ve bugün de devam edecek olan AB Liderleri Zirvesi’nde, Türkiye’nin Vize Serbestisi Yol Haritası ile ilgili olumlu sonuçlar elde ettiği iddia edildi.
     Fileleftheros gazetesi “Türkiye’nin Yol Haritası ile İlgili Açık Hesaplar… Anastasiadis Sonuç Bildirgesi’nde Ne İstediyse Aldı – Aralık Değerlendirmesi Kilit” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Güney Kıbrıs ile AB’deki ortaklarının, toplantıda alınan kararlarla ilgili olumlu bir uzlaşıya vardıklarını ve buna göre “AB’nin Türkiye’ye, tüm AB üyesi ülkeler karşısındaki, vize serbestisi de dahil AB-Türkiye Açıklaması’nda geçen yükümlülüklerinde daha fazla ilerleme kaydetmesi için çağrı yaptığını” yazdı.
   Gazete, bu karara, “tüm AB üyesi ülkeler karşısındaki” ifadesinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müdahalesiyle eklendiğini ve Anastasiadis’in AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’e, zirve toplantısı çerçevesinde Türkiye’ye, “Kıbrıs Cumhuriyeti” karşısındaki yükümlülüklerini de yerine getirmesi için net mesaj verme çağrısı yaptığını kaydetti.
   Haberde, daha önceki üç taslakta, Türkiye’nin AB üyesi ülkeler karşısındaki yükümlülüklerinden bahsedilmediği ve Anastasiadis’in müdahalesiyle eklenen bu ifadenin, Güney Kıbrıs için olumlu bir gelişme olduğu ifade edildi.
   Gazete, Türkiye’nin Yol Haritası cephesinin açık olmaya devam edeceğini, zira “79 milyon Türk vatandaşı” için vize serbestisi konusundaki kararın, aralık ayında yapılması beklenen AB Komisyonu değerlendirmesinin ardından verileceğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473