banner564

Rumlar mutlu

İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 30 savaş uçağı güneydeki tatbikatta gövde gösterisi yapıyor

Rumlar mutlu
banner598
   Güney Kıbrıs’ta devam etmekte olan ‘Onisilos-Gideon’ tatbikatına katılan İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların, sanal hedeflere saldırı düzenledikleri bildirildi. Rum basını da İsrail uçaklarının başarısından övgüyle söz etti.
   Politis “Tatbikatta İsrail’e bağlı 30 Savaş Uçağı... Barbaros; Türkiye’nin Navtex ile Bağladığı Geniş Deniz Bölgesini İki Günde Dolaşırken Milli Muhafız Ordusu İsrail Savaş Uçaklarıyla Hava Savunma Sistemlerini Denedi”  başlıklı haberinde tatbikat hakkında okurlarına ayrıntı verdi.
   Gazete “Barbaros MEB’e kablo döşeyip volta atarken Trodos’ta ve Baf’ta İsrail savaş uçaklarının hava hedeflerini vurduğu ‘savaş’ devam ediyordu” dedi.
   Rum güvenlik makamlarının Barbaros’un ve ona eşlik eden gemilerin her hareketini elektronik sistemlerle sürekli takip ettiğini ve Rum siyasi liderliğinin kullanabilmesi için her detayı kaydettiğini yazan gazete özetle şöyle devam etti:
   “Barbaros’un MEB’deki ihlallerinin delillendirilmesi çok önemli görülüyor, bu verilerden bazıları gerek Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hukuki başvurularında gerekse hukuk yoluna başvurmaya karar vermesi halinde ENI şirketinin tarafından uluslararası yargı organlarında kullanılacak.
    Barbaros Limasol’un güneyinde dolaşırken İsrail Hava Kuvvetleri F15, F16 ve F18 tipi savaş uçaklarından oluşan 30 uçaklık filosu ile Milli Muhafız Ordusu ile birlikte Baf’ta ve Trodos’ta ‘Onisilos-Gideon’ tatbikatını icra ediyordu. İsrail uçakları sanal saldırılarda ve Andreas Papandreu Hava Üssü’ ve Trodos radarındaki hedeflere atışlar yaptı. 

Tor-M1 ve Buk sistemleri

    Milli Muhafız Ordusu’nun hava savunma sistemleri (TOR-M1 ve BUK) aktifleştirildi ve gazetemizin edindiği bilgiye göre sistemlerimiz uçakları kilitlemeyi ve sanal atış yapmayı başardı. Yine İsrailliler Milli Muhafız Ordusu’nun Trodos’taki radarını kör etmek için ileri elektronik harp sistemleri kullandı, Muhafız Ordusu da karşı tedbirler kullandı. 
   Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ve Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Basiakulis Trodos’taki Harekât Merkezi’nden izledi, radarda canlı görüntü de vardı. Bir ara İsrail uçakları Trodos’a yaklaştı ve sanal saldırıda bulundu, bu saldırı fiziki gözlemle izlendi. Harekât merkezinde İsrail’den subaylar da vardı. 
   Yunan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı gemilerin varlık göstermemesi Atina ile Lefkoşa’nın ortak kararıdır ancak uluslararası operasyonlar çerçevesinde Doğu Akdeniz’de bulunan Yunan fırkateyninin geçiş yapması ihtimal dışı değil.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473