banner564

Rumlar öfkeli

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini yorumlamaktan kaçınması hoşlarına gitmedi

Rumlar öfkeli
banner598
   ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini yorumlamaktan kaçınıp, tepkisiz kalması Rum tarafını memnun etmedi. Rum basını “Amerikalılar Türk meydan okumalarının üzerini örtme yaklaşımını sürdürüyor” yorumu yaptı.
   Fileleftheros “Birleşik Devletler Ne Gördü, Ne Duydu” başlığıyla aktardığı haberinde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf’in, ABD hükümetinin Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB’indeki doğal kaynakları kullanma hakkını tanıdığını ve iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüne destek verdiğini yazdı.
    Gazeteye göre Harf “iki bölgeli iki toplumlu federasyon ile Ada’nın yeniden birleşmesi için BM iyi niyet misyonu çerçevesindeki müzakere prosedürüne güçlü destek veriyoruz. Uzun zamandır politikamız budur” ifadelerini kullandı.
   Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini “yeni bir istila” diye nitelemesi sorulduğunda ise böyle bir açıklamadan haberi olmadığını söyleyen Harf “Ada’nın petrol ve gaz gibi kaynaklarının kapsamlı bir çözüm çerçevesinde her iki toplum arasında adilane paylaşılması gerektiğine inanmaya devam ediyoruz. Bölgedeki gerilimi artırabilecek faaliyetlerden kaçınılması da önemlidir” dedi.
    Haravgi “Kıbrıs’ın Haklarına Saygı Göstermekle Yetiniyorlar... Gerilimin Azaltılmasına Atıfta Bulunan Batı Türkiye’yi Doğrudan Kınamıyor” başlıklı haberinde İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderic Todd’un bu gazeteye verdiği söyleşide İngiliz hükümetinin, AB’nin BM nezdinde girişimde bulunması yönündeki çabalara müdahale ettiğini yalanlamaya çalıştığını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473