banner564

‘Rus ajanı’

Rum Başsavcılığı’nın iki numaralı yetkilisi Eleni Loizidu’ya ağır suçlama

‘Rus ajanı’
banner598
Rum Başsavcılığı’nın iki numaralı yetkilisi Eleni Loizidu,  Rum Yönetimi çalışanından çok Rus kovuşturma makamı gibi davrandığının ortaya çıkmasının ardından Rus ajanı olmakla suçlanıyor.
Politis “Eleni, Aşırı Hevesle Rusların Ajanı!” başlıklı haberinde, Rus medyasına sızdırılan elektronik posta mesajlarından, “ne protokollere, ne kurallara, ne devletler arası adli yardım anlaşmalarına saygı gösterdiği” anlaşılan Loizidu’nun, bazı mesajlarında Rus taleplerini yerine getirmede gösterdiği aşırı hevesin,  “başka devlet çıkarına ajanlık sınırlarına dayandığını” yazdı. 
Habere göre, Eleni Loizidu, Rusya Başsavcılığı’ndan 4 Eylül 2017’de L.B. Nevzlin isimli aranan şahısla ilgili mesaj aldı.
Loizidu, 8 Eylül tarihli cevabında, Nevzlin’in iade edilmemesinin garanti olabileceği Avrupa ülkelerinde araştırma yaptığını ve bu ülkelerin Belçika, İngiltere, Fransa ve İsviçre olduğunu yazdı. Loizidu ayrıca Interpol’ün de bahse konu kişinin kırmızı bültenini iptal ettiğini bildirdi.
Gazete, Güney Kıbrıs ekonomisinin çöktüğü 2013’te Vladimir Zimin isimli Rus Başsavcılığı yetkilisine gönderdiği mesajda “Oğlum dışında başlıca kaygım, Rus Başsavcılığı’nın meseleleridir” ifadesine yer veren Loizidu’nun Rum polisinin “kendisine sorun çıkardığından”  şikayet ettiğini ve Zimin’e, dönemin yeni İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’ya yaklaşması telkininde bulunduğunu yazdı.
Habere göre, Eleni Loizidu, 20 Mart 2017 tarihinde Moskova Hukuk Dairesi’nden Aleksander Maliufin isimli kişiyle yazışmasında, AB’nin, Güney Kıbrıs’ın Rusya ile ilişkilerini bozmaya çalıştığını iddia etti. 

Kliridis 24 saat sessiz kaldı
Haberde, Kliridis’in, Eleni Loizidu’nun elektronik posta yazışmalarının Comporomat isimli Rus web sitesinde yayınlanması olayı hakkında 24 saatlik suskunluktan sonra açıklama yapmasına dikkat çekildi.
Önce “yasadışı müdahale ve yasadışı elde edilmiş elektronik yazışmaların yasadışı yayınlanması ihtimalinden” söz ettiği bir açıklama yapan Kliridis’in daha sonra Loizidu’nun kaçakların iadesi birimindeki görevinden alındığını ve disiplin suçu işleyip işlemediğine dair araştırma başlatıldığı yönünde ikinci bir açıklama yaptığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474