banner564

Seçim darbesi

Anastasiadis’in, EOKA-B’nin avukatı olduğu açıklandı

Seçim darbesi
banner598
Raif DOĞRU
   Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’in, genç bir avukat olarak EOKA-B adlı terör örgütü mensuplarının savunmasını üstlendiği belirtilerek; 1973 yılında mahkemeden çekilen bir fotoğraf yayınlandı.
   DIKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un, Twetter üzerinden yayımladığı fotoğraf Güney Kıbrıs’ta tartışmaların ilk sırasına yerleşti.
    Bu arada 15 Temmuz faşist Cunta darbesi sırasında hayatını kaybedenleri anma töreninde, kurbanların aile yakınları ile ELAM teroristleri arasında gerginlik yaşandığı bildirildi. ELAM mensuplarının “Kıbrıs Yunandır” sloganları altında Türkiye’ye yönelik tehditler savurduğu haber verildi.
   ELAM ayrıca, 19 Temmuz Çarşamba akşamı saat 19.30’da Türkiye aleyhinde bir miting düzenleyeceği açıkladı ve tüm Rum halkını bu mitinge davet etti.

Anastasiadis davet edilmedi
Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, III. Makarios’a darbe yıldönümü nedeniyle Rum meclisinde düzenlenen özel toplantıya katılmadı.
Rum radyosu Anastasiadis’in toplantıya, davet edilmediği için katılmadığını duyurdu.
III. Makarios’a karşı 15 Temmuz 1974’te girişilen darbenin yıldönümü dolayısıyla Güney Kıbrıs’ta düzenlenen çeşitli törenlerde darbe sırasında ölenler anılıyor.
Bu çerçevede Rum meclisinde özel toplantı düzenlendi. Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ve siyasi parti başkanlarının konuşma yaptığı toplantıya, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, davet edilmediği gerekçesiyle katılmadı. Meclis başkanı Şiluris “şahsi hatam” diyerek suçu üstlenmesine karşın muhalefet “Başkan’ın katılmak için davete ihtiyacı yoktu” diyerek sert tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474