banner564

Şimdi tam zamanı

Güneyde bankalara ipotek evlerin satışa çıkarılacağı haberleri, yabancı yatırımcıları harekete geçirdi

Şimdi tam zamanı
banner598
  Kredi borçlarını ödeyemeyen Rumların, bankalara ipotek ettikleri evlerin açık artırmada yoluyla satılacağına ilişkin haberler, yabancı yatırımcıları harekete geçirdi.
   Haravgi  gazetesi “Şahinler Yarı Fiyatına Satın Almaya Hazır” başlığıyla manşete çektiği haberde “Son zamanlarda, bavullarında sıcak para ile gruplar halinde Kıbrıs’a gelen yabancı yatırımcılar, avlarına pençe atmaya hazır şahinler gibi bekliyor”dedi. 
   Gazete, Rum siyasi partilerinin itiraz ve eleştirilerine karşın, ipotekli konutların-birinci konut da dahil- satışına olanak tanıyacak ve binlerce Rumu sokakta kalmak zorunda bırakacak yasa konusunda iktidardakilerin, “yasada emniyet supabları var” demekten başka bir şey yapmadıklarını yazdı.

Maliye Bakanı zorda

   Habere göre Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, ipotek malların satışını öngören yasa nedeniyle muhalefet tarafından sert bir dille eleştiriliyor.
   Simerini gazetesi “Yeorgiadis Tepkileri Aşamadı” başlıklı manşet haberinde, siyasi partilerin büyük çoğunluğunun, ipotekli konutların açık artırmada satışıyla ilgili yasa tasarısına olumsuz oy vereceğini yazdı. 
   Gazeteye göre, Anastasiadis hükümetinin tek ortağı olan EURO.KO bile yasa tasarısına hayır diyeceğini açıklayarak Anastasiadis’i, Troyka’dan; konut satışlarının ekonomiye ve topluma yapacağı etkilerin incelenmesi için daha çok zaman talep etmeye çağırdı.  
   DİSİ içinden de tepkiler gelmeye başladı. Milletvekili Andreas Themistokleus sosyal medyadaki kişisel hesabında, yasa tasarısını “5’inci Attila” olarak niteledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473