banner564

Sisli hava yanılttı

Tornado füze kazasının pilottan kaynaklandığı bildirildi

Sisli hava yanılttı
banner598
   İngiliz Tornado tipi savaş uçağının 15 Temmuz’da Ağrotur İngiliz Üsleri’ne inişe geçtiği sırada iki füzesinin piste düşmesinin, imalat hatasından değil pilot hatasından kaynaklandığı haber verildi. 
   Politis gazetesi “Sis Onu Yanılttı” başlığıyla verdiği haberinde, kazanın yaşanmasının ardından İngiltere’den Ağrotur’a giden uzmanların yaptığı araştırmalar ve aldığı ifadelerde, pilotun uçak ile pist arasındaki mesafeyi doğru hesaplayamadığının ve bunun neticesinde uçağın piste şiddetle çarptığının teyit edildiğini aktardı. 
   Uzmanların, pilotun hatalı hesaplamasını o sırada bölgede hakim olan yoğun sise bağladığını kaydeden gazete, bu hatadan dolayı iki füzenin yerlerinden çıkarak patlamadan piste düştüğünü belirtti. 
   Gazete, uzmanların, kazanın alabileceği boyut konusunda endişeleri yatıştırarak, söz konusu füzelerin uçağın pilotu tarafından ateşlenmediği için patlama gibi bir durumlarının olmadığını vurguladığını aktardı. 
   Füzelerin, olayın yaşanmasından kısa bir süre sonra gece yarısı kontrollü bir şekilde imha edildiği bilgisini de veren gazete, havaalanı kalkış-iniş pistinin kullanıma 5 saat kapatıldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474