banner564

Sürece tam destek

Yeni ABD Başkan Yardımcısı Pence, Anastasiadis ile telefon görüşmesi yaptı

Sürece tam destek
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcılığı görevine yeni seçilen Mike Pence ile telefonda görüştüğü haber verildi.
   Anastasiadis’in, Pence ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Rum tezlerini iletme fırsatı bulduğunu yazan Alithia gazetesi, çözüm konusundaki kararlılık mesajı verildiğine dikkat çekti.
   Gazete, Mike Pence’in ise Anastasiadis’e, Amerika’da yeni başa gelen hükümetin Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını amaçlayan çabaları, yapıcı bir şekilde desteklemeye hazır olduğunu ilettiğini ifade etti.
   Öte yandan gazete, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Kıbrıs’a yapacağı söz edilen ziyaretinin ise, Rum kesiminin ziyareti kesin olarak addedip bununla ilgili 8–9 Aralık tarihlerini vermesine rağmen, henüz ABD tarafından teyit edilmediğini yazdı.
    Simerini ise haberinde, Lefkoşa’daki ABD Büyükelçiliğinden kaynakların, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Kıbrıs’a gerçekleştirmesi beklenen ziyareti konusundaki bir soruya “şu an Kerry’nin Kıbrıs’a yapacağı herhangi bir seyahati teyit edemeyeceklerini söylediklerini” aktardı.
   Politis ise haberinde, ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ve Avrupa-Asya Konularından sorumlu Bakan yardımcısı, Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye sorumlusu Jonathan Cohen’in, muhtemelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Kıbrıs’a yapacağı ziyarete hazırlık amacıyla dün Güney Kıbrıs’ta bazı yetkililerle bir araya geldiğini yazdı.
   Gazete, “elde ettiği bilgilere” dayanarak, Kerry’nin adaya ziyareti konusunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yükümlülüklerinden ötürü net bir tarih belirlenmese dahi, neredeyse kesin olarak addedildiğini yazdı.
   Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, önümüzdeki haftanın sonunda Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan üçlü görüşmesi için, İsrail’e gideceğini haber verdi.

Cohen’in temasları

   Bu arada Alithia gazetesi, Amerikalı bir diplomatın da “Lefkoşa’daki” temaslarına başladığını yazdı.
   Bu kişinin, ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ve Avrupa-Asya Konularından sorumlu Bakan yardımcısı, Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye sorumlusu Jonathan Cohen olduğunu yazan gazete, Cohen’in Güney Kıbrıs temasları çerçevesinde dün Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon ile görüştüğünü kaydetti.
   Gazete Cohen’in, 2008–2011 yılları arasında ABD’nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde görev yaptığını ve Kıbrıs sorununu çok iyi bildiğini de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474