banner564

‘Sürpriz gelişme olacak’

BM’nin, bu akşamki liderler yemeğinden olumlu sonuç çıkması için yoğun hazırlık yaptığı bildirildi

‘Sürpriz gelişme olacak’
banner598

    Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu akşam Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde gerçekleştirecekleri yemekli toplantının başarılı geçmesi için yoğun hazırlık yapıldığı bildirildi. Rum basını ‘Sürpriz gelişme olacak”diye yazdı.

   Politis gazetesi, “BM Yemekte Olumlu Sürpriz Hazırlıyor – Müzakerelerin Yeniden Başlaması Konusunda Temkinli İyimserlik” başlıkları altında verdiği haberde, BM’nin yemekten olumlu sonuç çıkması için yoğun hazırlık yaptığını yazdı. 
   Gazete, yemekten olumlu sonuç alınamamasının ne Akıncı, ne de Anastasiadis’in çıkarına olduğunu belirterek, yemek sonrasında liderlerin onayını almış bir ortak açıklama üzerinde çalışıldığını öne sürdü.
Habere göre, BM, “her iki tarafla da, iki liderin BM Genel Sekreteri’nin belirli bir zaman takvimi içerisinde Yunanistan, Türkiye ve adadaki iki kesimle, müzakerelerin yeniden başlaması ihtimali konusunda görüşmeler gerçekleştirecek bir kişiyi ataması konusunda hemfikir olduklarını açıklayacakları” ortak bir bildiri/duyuru belgesi üzerinde çalışıyor.

Amerikalı temsilci

   Öte yandan, Simerini gazetesi, bu akşamki yemekte, müzakerelerin yeniden başlaması ihtimali konusunda temaslar gerçekleştirecek geçici bir BM Genel Sekreteri temsilcisinin atanmasına yeşil ışık yakılmasının beklendiğini yazdı.
   Gazete, BM Genel Sekreteri’nin geçici ve kişisel temsilcisi olacak kişinin BM’nin New York’taki Uzlaşmazlıkların Çözümü bölümünde çalışan Amerikalı kadın bir diplomat olduğunu ve yarın akşamki yemekte her şeyin beklenildiği gibi gitmesi durumunda, yemek sonrasında bu ismin açıklanacağını iddia etti.
    Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının, bu göreve eski BM yardımcısı Fransız’ın atanmasını protesto etmesinin ardından çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü ve bu görevi üstlenebilecek kişilerin listesinin çıkarıldığı kaydedildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474