banner564

‘Tehdit’ tırmanışta

Güney Kıbrıs ile Ürdün arasında askeri anlaşma imzalandı

‘Tehdit’ tırmanışta
banner598
 Türkiye’ye karşı bölgede ortak bir güç oluşturmak isteyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Mısır ve İsrail’den sonra bu kez Ürdün ile askeri alanda işbirliği anlaşması imzaladı.
   Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in Ürdün ziyaretinin, iki ülke arasındaki askeri işbirliği ve savunma konularına ilişkin karşılıklı anlayış memorandumunun imzalanmasıyla tamamlandığını yazan Fileleftheros gazetesi, Fokaidis’in Ürdün’de çeşitli temaslarda bulunduğunu kaydetti.
   Fokaidis’in Ürdün’de Ürdün Kralı Abdullah tarafından kabul edildiğini belirten gazete, Fokaidis’in Silahlı Kuvvetler Genel Kurmay Başkanı, İstihbarat Servisi Genel Başkanı, aynı zamanda Prens Faisal bin Al-Hussein’le görüşmelerde bulunduğunu da ifade etti.
   İki ülkenin işbirliği çerçevesinde, Rum Yönetimi tarafından Amman’a askeri ataşe atandığının açıklandığını da yazan gazete, askeri ataşenin Kahire’ye de akredite olacağını kaydetti.
   Gazete, Fokaidis’in temasları sırasında, ikili ilişkilerle ilgili konular, bölgesel güvenlik ortamı, terör tehdidi, aynı zamanda Suriye nedeniyle ortaya çıkan mülteci kriziyle ilgili konuların ele alındığına da işaret etti.
   Fokaidis, Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesinde ise kendisine, Rum Yönetimi’nin Ürdün’ün mülteci krizi ve terör tehdidiyle başa çıkmak için verdiği mücadeleye pratik anlamda yardımcı olma konusundaki isteğini de iletti.

Ödülü 2 milyon Euro

   Öte yandan gazete, Rum Yönetimi’nin, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye göçmenler konusundaki ekonomik yardımı çerçevesinde, Güney Kıbrıs’ın payına düşen 2,3 milyon Euro’yu, Türkiye yerine Ürdün ve Lübnan’a vermeye karar verdiğini de yazdı.
   Gazeteye göre, Ürdün Kralı Abdullah ise konuşmasında, Güney Kıbrıs’ın AB içerisinde Ürdün’e sağladığı destekten ötürü teşekkür etti ve iki ülke arasında geliştirilen kardeşçe ilişkilere övgüde bulundu.
  Politis ise haberinde, bunun Rum bir Savunma Bakanın Ürdün’e ilk resmi ziyareti olduğunu anımsattı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474