banner564

Temkinli iyimserlik

Rum Hükümet Sözcüsü, liderler görüşmesinde mülkiyet konusunun önem taşıdığını söyledi

Temkinli iyimserlik
banner598
   Kıbrıs sorununa müdahil tarafların mülkiyette varılacak bir anlaşmanın iki tarafı kapsamlı çözüme çok yaklaştıracağı kanaatinde olduğu, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in de “böyle bir başlıkta sağlanacak ilerleme, olguların nasıl gelişeceği açısından belirleyici olacak” dediği bildirildi.
   Alithia haberi “Mülkiyette Anlaşma Kapsamlı Çözüme Götürür... Mülkiyet Çözümün Kilidini Açar... New York Öncesinde İki Akıncı-Anastasiadis Görüşmesi” başlığıyla manşete çekti.
   “Güvenilir kaynaklar da diplomatlar da mülkiyet başlığında varılacak bir anlaşmanın Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm planına dair anlaşmayı gündeme getirecek gelişmeleri hızlandıracağı kanaatini paylaşıyor” ifadesini öne çıkaran gazete bunu, iki liderin de bildiğini ve yarınki görüşmelerinde hakim konularının mülkiyet olacağını yazdı.
   Habere göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis, EOKA’cı Mihalakis Paridis için düzenlenen anma töreninde, “henüz önümüzde olmayan bir plan için şimdiden ‘evet’ veya ‘hayır’ demek yanlıştır” uyarısında bulundu.
   Rum yönetiminin, yapılacak bir referandumda olumlu oylanması için, halkın beklentilerine cevap verecek bir çözüm anlaşmasına varmak olduğunu da söyleyen Hristodulidis “Başkan Anastasiadis, kendisinin de katılmadığı ve Kıbrıs halkının beklentilerine cevap vermeyen bir planı asla halkın önüne koymayacak” dedi.

Elde veriler var

    Politis “Müzakereler Belirleyici Aşamada... Bundan Sonraki Akıncı-Anastasiadis Görüşmelerinin Tek Konusu Mülkiyet” başlıklı haberinde “Rum yönetiminin elinde, yeni bir belirleyici döneme giren müzakere sürecinde, Rum tarafına temkinli de olsa iyimser hissetme hakkı veren veriler bulunduğunu” haber verdi.
   Gazete, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in -yarınki liderler görüşmesi hakkında konuşurken- “Yeni bir prosedür başlıyor. Elimizdeki bazı somut veriler temkinli iyimser olmamıza olanak tanıyor. Bugün, belki ilk kez, çözüm çabasının elzem paydası olan Türkiye’nin doğru düşünmesini ve Kıbrıs sorununun çözümünün kendi çıkarına da olduğunu anlamasını gündeme getirecek olgular bulunduğu yadsınamaz” ifadesine dikkat çekti.
   Habere göre Hristodulidis “Yarınki görüşmede mülkiyet kriterleri kesinlikle ele alınacak. Şu anda kişisel mülkiyet hakkında anlaşmaya varıldı. Bu ilan edildi. Muhtemel çareler üzerinde uzlaşıldı. Kategoriler sunuldu ve bizim taraf iki haneli sayıda kategori sundu. Bütün bunlar önümüzdeki dönemdeki görüşmelerde hakim olacak geniş kriter tartışmaları çerçevesindedir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473