banner564

Tezler farklı

Müzakerecilerin, 9 saatlik son görüşmelesinde uzlaşı sağlanamadığı bildirildi

Tezler farklı
banner598

    Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in, muhtemel güven yaratıcı önlemler ve bundan sonraki adımları ele almak üzere  gerçekleştirdikleri 9 saatlik özel (prosedür dışı) görüşmeyi Rum basını, neredeyse hiçbir konuda uzlaşılamadığı iddiasıyla aktardı. 

   Politis haberi “9 Saat Tırmaladılar (Didindiler)...Müzakereciler 24 Temmuz’daki Liderler Görüşmesi Öncesinde Dün Uzun Bir Görüşme Yaptı – O Zamana Kadar İlan Edilebilecek GYÖ’ler Olması İçin Yoğun Çaba” başlık ve spotlarıyla aktardı. 
   Gazete, liderlerin ilerleme beklentisine karşın, iki müzakerecinin Güven Yaratıcı önlemler konusunda herhangi bir sonuca varamadıklarını bildirdi.Gazete hal böyleyken Eroğlu ve Anastasiadis’in önümüzdeki Perşembe günü yeniden buluşacağını, ancak görüşebilecekleri neredeyse hiçbir şeyleri olmayacağı yorumunu yaptı.

İpler artık BM’de

   Politis gazetesi haberin devamında,“İpleri artık BM ele alıyor. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim çıkmazı kaldırmak için iki müzakereciyle ayrı ayrı görüşecek. 
   Lefkoşa havaalanında kapalı kapılar arkasında olup bitenler hakkında bilgi edinen bir yetkili ‘Koyu Türk retçiliği kemik kırıyor’ nitelemesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473