banner564

‘Tüm kiliseler açılsın’

Başpiskopos Hrisostomos, Gazimağusa’daki ayine izin verilmesini “Türk propandasının bir parçası’ olarak niteledi

‘Tüm kiliseler açılsın’
banner598

   Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, Kıbrıslı Rumların 58 yıl aradan sonra Gazimağusa’da Surlariçi’nde Ay İkserino kilisesinde Paskalya yortusu nedeniyle ayin düzenlemeleri ve ayin töreninin uydudan televizyonda yayımlanmasını eleştirdi.
    Hrisostomos konuya ilişkin açıklamasında, Kıbrıslı Rumların söz konusu kilisede ayin yapmalarına izin verilmesini “Türk propagandasının bir parçası” olarak niteledi ve ilerlemeden söz edebilmesi için KKTC’de bulunan tüm dini mekanların tamir edilerek, ayinlere açılması gerektiğini söyledi.
   Hrisostomos açıklamasında, Gazimağusa’daki Ay İkserino kilisesinde ayin düzenlenmesi ve bunun uydu aracılığıyla yayınlanmasının, yurt dışına “Türklerin kutsal mekanlarına saygı gösterdiği şeklinde gerçek olmayan bir imaj aktarılmasına sebebiyet verdiğini” iddia ederek, “Türkler ancak tüm dini mekanları kullanmamıza izin verirlerse ben de onlara teşekkür eder ve tutumlarının olumlu olduğunu söylerim” diye konuştu.

Tüm camiler restore edilmiş


   Güney Kıbrıs’taki tüm camilerin Rum hükümetince restore edildiğini de iddia eden Hrisostomos, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay’a seslenerek, Atalay’a Güney’deki tüm camileri gezdirmeye ve hepsinin restore edildiğini göstermeye hazır olduğunu belirtti.
    Hrisostomos, “eğer bir tane restore edilmemiş cami bulunursa restorasyonunu Başpiskoposluk olarak üstleneceklerini” de iddia etti. Başpiskopos, KKTC’de bulunan 500’den fazla kilise için de aynı şeyi istediklerini, taleplerinin bu kiliselerin KKTC makamlarınca tamir edilmesi olmadığını, restorasyonu kendilerinin yapacağını ifade etti.
   Hrisostomos: “Ancak bu olursa ilerlemeden söz edebiliriz” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473