banner564

‘Türk askeri bizim için tehdit’

Seçim sonrasında ilk demecini Euronews kanalına veren Anastasiadis, Türk askeri varlığı ve garantilerin devamını kabul edemeyeceklerini söyledi

‘Türk askeri bizim için tehdit’
banner598
Güney Kıbrıs’taki Başkanlık seçimleri sonrasında il demecini “Euronews” kanalına veren Rum lideri Nikos Anastasiadis, niyetinin ne olduğunu görmek için önümüzdeki günlerde Akıncı’dan görüşme talebinde bulunacağını” belirtti.
   “Bir tarafın güvenliği diğer taraf için tehdit teşkil etmemeli” şeklinde konuşan Anastasiadis, “Türkiye’nin garantörlük ve müdahale hakları ile bir miktar Türk askerinin kalıcı varlığı Kıbrıs Rum toplumu için kesinlikle bir tehdittir” ifadesini kullandı.
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de “Herkesin, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin, mevcut durumun Kıbrıs sorununun çözümü olamayacağını anlaması gerekir” dedi.
   Fileleftheros gazetesi elde ettiği bilgilere göre; Anastasiadis’in Kıbrıs sorununu öncelikleri arasına aldığını ve bu amaç çerçevesinde ilk olarak parti başkanlarından oluşan Başkanlar Konseyi toplantısı gerçekleştirmeyi planladığını yazdı.
   Anastasiadis’in Ulusal Konsey yerine Başkanlar Konseyi’ni toplamasındaki amacın enerji konularında bilgi vermek ve iç siyasette birliği yeniden sağlamak olduğu belirtildi.
  Öte yandan gazete haberinin devamında Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dünkü açıklamalarına da yer verdi.
  “Akıncı Saldırgan” alt başlığını kullanan gazete, Kıbrıs Türk müzakereci Özdil Nami’nin yerine şu anda yeni bir müzakereci atamayı düşünmediğine ilişkin sözlerini de yansıttı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 12:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Abacılar
Ali Abacılar - 6 yıl Önce

Yeryüzünün en yüksek tepesi!İnsan tepesinde oturup insanlığı canlı tutma mücadelesi veren insan ını ta kendi si.
her konuda ayni düşünmemiz gerekmez; Ama reşat akar konuşunca siyasetçiler e karşı kendimi savunuluyor gibi hissediyorum .
kıbrıs davası ile ilgili de iç meseleler le ilgili de!yüzde 70 anlaşıyoruz!;ancak yüzde 30 luk kalan bölümü de konuştummu !!Bizegöz hizasından bakmadıkları eşit paylaşmaya yanaşmayıp eşit paylaşmadıkları helal lokma ile kan yapmadıkları bir sistemle yalan söyledikleri için!tıpkı onların bizi silip attıkları gibi silip atarım.
insan nın vazifesi o ki doğru ya doğru yanlış a yanlış demek:sistem insanı aşağılıyo insanlığı da büsbütün öldürüyo bu devlet sistemi iyi insanların iyliklerinide ipotek altına aldı artık hangi siyasetçi iyi insan kalabilecek? Yinede biz tartışmalıda olsa ki evet öyle;yinede iyi halleri öne alıb fena halleri sonraya bırakıp sabretmeye devam edicez!Allah sabredenlerle ben demeyenlerle beraber.
insan her konuda ayni düşünmesi gerekmez !zaten eğer düşünürse aklın yolu kapatılıp bencillik zorbalık başlamış demektir.
Diyalog tv de siyasetçileri konuk aldığınızda soru sorarak daha çok sıkıştırılması gerekliliğini bir ihtiyaç olarak görüyorum.
Mesela!üretim ekonomisi ile ilgili negibi projeleri var?kktc 'nin muhtelif bölgelerinde hayvancılık için halkın kullanımına bir er hayvancılık bölgeleri mera düşünceleri varmı hayvancılık kıredilerini mülk ü hazinesi olmayan insanlarda bir hak olarak vereceklermi? 74 den sonra tarla takım dağıtıldı tapu verildi bizimgibi insanlar bir ev bile alamadı ganimet bitti!;peki yeni doğan bebekler ne olacak?kullanım hakkı vermek gibi bir devrim yapacak bir cesareti kendilerinde görüyorlarmı!?gibi sorularla onları siyasetçiyim diyenler i sıkıştırmanızın halk adına bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.
Özel de çalışan hiç işi olmayan hasta olan bir bedensel zorluklara karşı mücadele eden insanlar bu insanlar ne olacak?insana hitab eden planlı bir şehirleşme projeleri arasında varmı gibi soruları da onlara sorarsanız Allah aşkıyla sevinirim.
Bütün insanım diyenlere!bir sistem le yalan söylemiyorlarsa!; selâm .
Hata yanlışlık gecikme !insanlık hali olabilir:Ama yalan düzeni kurup!Anayasa demek doğru değil.
insan 'dan daha büyük anayasa yok!;yeterki iylikleri canlandırıp canlı tutsun.
isterse Allah a inanmadığını söylesin!;iyi insan olsun.
Bütün iyi insanlara selâm.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473