banner564

Türk askeri kalmalı

Türkiye’nin, ABD Başkan Yardımcısı Biden aracılığıyla Rum tarafına mesaj ilettiği iddia edildi

Türk askeri kalmalı
banner598
 ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye’nin çözüm sonrası adadaki askeri varlığını sürdürme yönündeki görüşlerini New York temasları çerçevesinde Kıbrıs Rum tarafına ilettiği iddia edildi.
   Fileleftheros gazetesi, “Kötü Haberler Biden Aracılığıyla – Çözümden Sonra Da Askeri Varlık” başlığı altında verdiği haberinde, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in New York’ta, Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında habercilik görevi üstlenerek, Türkiye’nin adada bir çözüm sonrasında askeri varlığını sürdürme şeklindeki önerisini Rum lider Anastasiadis’e ilettiğini yazdı.
    Habere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta görüşen Biden, Kıbrıs sorununun çözümü sonrasında adadaki Türk askerinin varlığına ilişkin Türk tezini Anastasiadis’e iletti.
    Türkiye’nin, adada bir çözümden sonra adadaki Türk askeri varlığının sürmesini istediğini kaydeden gazete, Türkiye’nin adadaki askeri varlığının devam süresinin açık tarihli olması ve askerin adadan ayrılma olasılığı olmaksızın, belirli zaman dilimlerinde durum değerlendirmesi yapılmasının istendiğini iddia etti. Biden tarafından Anastasiadis’e ve Yunanlı yetkililere iletilen bu önerinin kesin bir dille reddedildiği kaydedildi.
   Haberde, Biden’in sadece bir haberci görevi üstlendiği, Türkiye’ye herhangi baskı yapmaktan da kaçındığı öne sürüldü.


Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473