banner564

Türkiye’yi şikayet edecek

Rum Yönetimi, Mitchell’in ziyareti için hazırlık yapıyor

Türkiye’yi şikayet edecek
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrasya İşleri Sorumlusu Wess Mitchell’in adaya gerçekleştireceği ziyaretini önemli olarak niteledi.
    Sözcü, Wess Mitchell’in Kıbrıs’a yapacağı ziyaretinin, üstlendiği görev ışığında, Kıbrıs dâhil birçok ülkede yapacağı temaslar çerçevesinde yer aldığını; ancak ikili konular ile genel konuların ele alınması için bir fırsat olduğunu söyledi.
   Prodromou, devamla, konuk yetkiliyle, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades’in Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla ve Türkiye’nin tahrik edici eylemleri gibi olumsuz olayların sona erdirilmesi şartıyla özlü müzakerelerin yeninden başlaması amacıyla yaptığı çalışmalar konusunun ele alınması için iyi bir fırsat verildiğini de belirtti.
    Bir soru üzerine Sözcü, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin enerji planlarına normal bir şekilde devam edildiğini ifade ederek,  “ExxonMobil ve Qatar Petroleum şirketleri, kendi araştırmalarını planlama yetkileri ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı da sorumlulukları var” dedi.
    Sözcü, söz konusu programın normal bir şekilde devam ettiğini, şirketler ile Kıbrıs Cumhuriyet arasında sürekli temas olduğunu vurgulayarak, ExxonMobil şirketi tarafından yapılan açıklamalara atıfta bulunarak “başka açıklamalarda bulunmamız gerekmez. ExxonMobil’in planları normal bir şekilde devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474