banner564

Ünlü Rum yargıç AİHM’i eleştirdi

Ünlü Rum yargıç, Annan Planı’na benzer bir çözümün görüşüldüğünü söyledi

Ünlü Rum yargıç AİHM’i eleştirdi
banner598
   Uluslararası Ceza Mahkemesi eski Rum yargıcı ve Rum Yüksek Mahkemesi eski Başkanı Yorgos Pikis, Kıbrıs’ta, Annan tipi bir çözümün hedeflendiğini söyledi.
  Fileleftheros gazetesinde yer alan demecinde, Türk tarafı ile gerçekleştirilen müzakerelerde, ezelden beri, Kıbrıs Rumlarının haklarının değerinin düşürülmekte olduğunu savunan Pikis, Kıbrıs Rumlarının çiğnenen haklarını talep etmek için, devlet varlıkları ile AB’ye katılımlarının kendilerine sağladığı haklı dayanakları kullanmadıklarından da yakındı.
   Pikis, buna paralel olarak, devam etmekte olan müzakere süreciyle ilgili olarak ise, “ortak açıklamanın Annan planına benzer bir çözüm kotarmakta olduğunu” ileri sürdü.
   Pikis, “Türkiye tarafından Kıbrıs’ta gerçekleştirilen insanlık haklarının ihlal edilmesiyle ilgili birincil yargılama yetkisinden ödün verilmesinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) düşünce tarzı ve ruhuna yönelik üzücü bir olay teşkil ettiğini” iddia etti.
   Pikis, buna yönelik olarak, “mağdurların haklarının iyileştirilmesi amacıyla, birinci derece başvuruları ele alması için kurulan Türkiye’nin Komitesine yönlendirme yapıldığını” söyledi.
   Pikis, “kurulan Türk Komitesinin işleyişinin de ortaya koyduğu gibi, bunun ilk kaygısının, bu komiteye başvuran Rumların ata topraklarını satın almak olarak ortaya çıktığını” ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473