banner564

‘Unutulmuş Şehir’

Almanya’dan Maraş’ın iadesi için destek isteyen Galanos, bir de sergi açtı:

 ‘Unutulmuş Şehir’
banner598
Sözde ‘Maraş’ Belediye Başkanı Aleksis Galanos’un, geçtiğimiz hafta Berlin’de bir dizi temasta bulunduğu haber verildi.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre Galanos, “Maraş’ın yasal sakinlerine iadesi talebiyle birlikte, müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına dair umudunu” dile getirdi.
   Gazeteye göre, Kıbrıs sorununun çözümünün yalnızca uluslararası meşruiyetin rehabilite edilmesiyle adanın yeniden birleşmesi anlamına gelmeyeceğini ifade eden Galanos, bunun, Doğu Akdeniz’deki istikrar ve bölgesel güvenliğin ileriye götürülmesi için belirleyici bir unsur teşkil edeceğini de sözlerine ekledi.
   Gazete, Galanos’un Berlin’de Almanya Federal Konseyi (Bundesrat) Başkanı ve Saksonya Eyalet Başkanı Stanislav Tillich yanı sıra, Güney Kıbrıs-Almanya Parlamento Dostluk Grubu üyeleri ve Almanya Dışişleri Bakanlığı ile Başbakanlığından yetkililerle görüşmelerde bulunduğunu da belirtti.
   Galanos ile Rum Yönetimi’nin Berlin’deki Büyükelçisi, Minas Hacımihail’in, Maraş’la ilgili “Unutulmuş Şehir” isimli bir etkinliğe katıldıklarını da kaydeden gazete, Galanos’un bu etkinlikte yaptığı konuşmada, “Maraş’ın işgal altında dahi olsa, akılda kalmaya devam ettiğini söyleyerek”, Maraş’la ilgili bilindik tezlerini yinelediğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473