banner564

Üsler ‘hazır ol’da

Rum Dışileri Bakanı Kasulidis, İngiliz savaş uçaklarının Işid’e yönelik hava saldırılarına engel olmayacaklarını açıkladı

Üsler ‘hazır ol’da
banner598
   Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, İngiltere’nin Ağrotur Üssünü kullanarak Işid’e yönelik bir hava saldırısı başlatması durumunda buna engel olmayacaklarını açıkladı.
   Alithia gazetesinin haberine göre, İngiliz Televizyon Kanalı “Sky News’e” yaptığı açıklamada, İngiliz Hükümetinin Ağrotur Üssünü kullanarak Irak’a yapacağı herhangi bir saldırıdan önce, kendisini bilgilendirmekle yükümlü olacağını dile getiren Kasulidis, Rum kesiminin, bunun gibi bir terör örgütü aleyhinde yapılacak herhangi bir askeri operasyona ilişkin olarak, Üslerin kullanımına itirazı olmayacağını ifade etti.
  Kasulidis, Irak’taki terör örgütünü kastederek “bunun, daha önce gördüklerinin en kötüsü olduğunu” da söyledi. “İslam Devleti” gerillalarının gidişatının, bölgenin tümünü alarma geçirdiğini de ifade eden Kasulidis, bunun çok gerçek bir tehdit olduğunu düşündüğünü belirtti. 
   Bütün komşu ülkelerin risk altında olduğunu ve uzak da olsa Akdeniz kıyıları yakınlarındaki operasyonlar göz önüne alındığında, kendilerinin de tehlike altında olduğunu düşündüğünü dile getiren Kasulidis, “Kıbrıs’ı” dünyanın bu kısmında AB’nin ön cephesi olarak addettiklerini sözlerine ekledi.   
   İngiltere’nin, Ağrotur Üssü’nü cihatçı isyancılar tarafından kovulan Kuzey Irak’taki insanlara yönelik insani yardım operasyonları için kullanmakta olduğunu anımsatan gazete, Üsse C-130 Hercules tipi nakliye uçakları, Tornado savaş uçakları, aynı zamanda Chinook helikopterlerinin gönderildiğini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473