banner564

Uyarılar etkisiz

TOTAL’in, yeni sondaj çalışmalarına Temmuz’un ilk yarısında başlayacağı teyit edildi

Uyarılar etkisiz
banner598

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 11’inci parselde gerçekleştirilmesi planlanan sondaj için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

   Politis gazetesi, Total’in 11’inci parseldeki sondaj çalışmaları izinlerinin zamanında onaylanması ve sondajın temmuzun ilk 15 günü içinde gecikmeden başlaması amacıyla devlet daireleri ile şirket arasında tam bir koordinasyonun olması için Rum yetkili bakanlıklarda çalışmaların son sürat devam ettiğini yazdı.
   Çevre Bakanlığı’nda yetkili dairelerin katılımıyla, Total’in sunduğu çevresel etki değerlendirme çalışmasının incelendiği ilk toplantının önceki gün gerçekleştirildiğini kaydeden gazete, ardından Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis başkanlığında Enerji, Çevre ve Çalışma Bakanlıkları yetkililerinin hazır bulunduğu bir toplantı yapılarak, şirketin zamanında alması gerektiği tüm izinlerle ilgili konuların görüşüldüğünü belirtti.

Anastasiadis: Erteleme söz konusu değil

   Gazetenin bir başka haberine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin ilerlemesi ya da Cenevre’de yeni bir konferans gerçekleştirilmesi için enerji planlarının ve 11’inci parseldeki sondajın ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
   Yeni bir Cenevre durumunda sözde “MEB” içerisindeki çalışmaların durdurulması olanağının bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının ertelenmesiyle yeni bir Cenevre’yi görüşmem söz konusu değildir” diyerek, bunun tartışma konusu olmadığını ve bunu herkesin bildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473